INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Beograd dobija još jedan rekonstruisan skver

13.04.2021. | Beoinfo

Sekretar za investicije Luka Petrović izjavio je da su radovi na rekonstrukciji skvera, koji čine ulice Birčaninova, Katićeva i Bulevar oslobođenja, u završnoj fazi, te da je vrednost radova 34 miliona dinara.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Rekonstrukcijom površine od oko 1.400 kvadratnih metara prostor je prilagođen kretanju pešaka tako što su povećane trotoarske površine za njihovo kretanje. Zastor na kolovozu i parking mesima je urađen od sitne kamene kocke, a na trotoarima su kamene ploče - istakao je Petrović.

Prema njegovim rečima, ceo prostor oplemenjen je novim uličnim mobilijarom i sadrži osam klupa za sedenje, mesta predviđena za parkiranje bicikala, nove đubrijere. Urađena je nova ulična LED rasveta, a posađeno je devet novih stabala i izgrađene su nove zelene površine na kojima je zasađeno nisko rastinje i drveće.

Izvođač radova je, naveo je Petrović, grupa ponuđača čiji je predstavnik Invest gradnja, a u radovima učestvuju i JKP Javno osvetljenje, JKP Beograd-put i JKP Gradsko zelenilo.

Kako je dodao, u sklopu ugovora "Izrada tehničke dokumentacije i izvođenje radova na uređenju, popločavanju i opremanju otvorenih javnih gradskih prostora" preostalo je da se rekonstruišu sledeće lokacije: ugao Njegoševe i Maksima Gorkog, čija je rekonstrukcija počela 6. aprila, skver na uglu Mileševske i Cara Nikolaja, ugao Tadeuša Košćuška i Strahinjića bana, Ulica kraljevića Marka i uređenje prostora oko Palilulske pijace.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;