INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Do leta rasterećenje saobraćajnica na Voždovcu i u celom Beogradu

23.02.2021. | Beoinfo

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić posetio je juče (22.02.2021) Opštinu Voždovac i nakon sastanka sa rukovodstvom, s kojim je razgovarao o projektima i planovima, obišao radove u Ulici Save Maškovića. Na sastanku je pre svega bilo reči o tome kako mogu da se ubrzaju procedure i na taj način definišu koraci koji će omogućiti da se brže i lakše realizuju planirani projekti.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Značajno pitanje bilo je vezano za rešavanja kanalizacije. Rekao je takođe da postoje četiri velika kolektora koji su velikim delom izgrađeni, ali i dalje zahtevaju unapređenje kako bi sekundarna kanalizaciona mreža mogla da se nadoveže na njih. On je dodao da će dva postrojenja za preradu otpadnih voda uskoro početi da funkcionišu.

Govoreći o radovima u Ulici Save Maškovića, odnosno delu unutrašnje obilaznice grada Beograda, istakao je da će se njihovim završetkom rasteretiti saobraćaj u ovom delu grada, ali i celom Beogradu.

- Radi se o delu Ulice Save Maškovića. Radovi, čija je vrednost oko 430 miliona dinara, započeli su u decembru i očekujemo da će do leta biti završeni. Ova deonica imaće četiri trake, što je veoma značajno s obzirom na to da je zbog opterećenja ovde uvek bilo problema i zastoja u saobraćaju. Radiće se i kompletna infrastruktura, a predviđena je i izgradnja bezbednih trotoara - istakao je Radojičić i dodao da su veoma značajni radovi na unutrašnjem prstenu obilaznice, od Mosta na Adi do petlje "Lasta" na auto-putu.

On je naglasio da je ovaj deo grada pokriven planskom dokumentacijom 73 odsto površine, a u narednom periodu će sa 23 plana biti pokriveno još oko 900 hektara.

- Dobra planska dokumentacija sa jedne strane, i pitanja imovine sa druge, preduslov su za realizaciju značajnih projekata koji se tiču unapređenja života ljudi koji žive u ovom delu grada - istakao je gradonačelnik.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;