INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Završena rekonstrukcija pešačke zone u Pančevu

25.12.2020. | Snežana Đurić | RTV

Nakon završetka radova na Trgu kralja Petra I kod gradske uprave rekonstruisana je i Njegoševa ulica, čime je Pančevo dobilo uređeniju i funkcionalniju pešačku zonu u najužem centru grada.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Njegoševa ulica jedna je od najstarijih šetališnih zona u Pančevu. Mnoge građane za nju vezuju lepe uspomene. Pogotovo iz vremena kada je bila nezaobilazno mesto za izlaske. Vikendom se gotovo nije moglo proći od velikog broja mladih. Sada Njegoševa ponovo izgleda lepo nakon završenih radova, koji su trajali nekoliko meseci.

- Pored generalnog popločavanja važno je i što smo obnovili i dogradili postojeće instalacije.To se odnosi na vodovodnu, fekalnu i atmosfersku kanalizaciju. Stvorili smo mogućnost i svim korisnicima gasne mreže koji su bili zainteresovani da se priključe i u toku radova u ovoj ulici sproveli smo gasnu mrežu do njihovih objekata - izjavila je Maja Vitman, gradska menadžerka.

Postavljen je novi mobilijar i rasveta koja u odnosu na prethodnu doprinosi uštedi električne energije.

Radovi su koštali 70 miliona dinara i do sada je rekonstruisano oko 500 metara šetališne zone. Nakon završetka dela Trga kralja Petra I Njegoševe ulice u planu je rekonstrukcija poteza od ulice vojvode Živojina Mišića do Masarikove.

Tender će biti raspisan početkom sledeće godine, a radovi bi trebalo da budu završeni do jeseni. U planu je i postavljanje dečijih igrališta. Jedno će biti na početku Masarikove ulice, a na postojećem igralištu u Centralnom gradskom parku biće kompletno zamenjene sprave.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;