BAU2023-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Veliki planovi u Velikoj Plani

23.10.2020. | B. Petrović | eKapija

Opština Velika Plana planira ulaganje u prostor oko nekadašnjeg Žabarskog mosta, a prema Planu detaljne regulacije za ovu prostornu celinu, koji je, prema rečima predsednika Opštine Igora Matkovića, nedavno usvojen, severno od mosta preko Velike Morave gradiće se i Avantura park, dok su uz stari most predviđene površine za uslužne i komercijalne delatnosti. U planu je i izgradnja kamp i vikend naselja, otvorenih terena za sport i rekraciju, kao i uređenje gradske plaže. Sve to na površini od oko 44 hektara. Obrađivači plana su ArhiPlan iz Aranđelovca i Andzor Engineering iz Novog Sada.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- To je veliki projekat koji će se raditi nekoliko godina i on će uključiti i privatne investicije, dok će opština investirati u radove na parcelama koje su u njenom vlasništvu - kazao je prvi čovek Velike Plane. On je dodao da su u toku radovi na izgradnji i zameni vodovodne mreže i popločavanju dela glavne ulice u gradu. U proteklih pet godina rekonstruisano je više od 120 ulica u opštini, samo u ovoj trisdesetak, a do kraja godine biće asfaltirano još nekoliko njih, podsetio je.

Rekao je takođe i da su u 2020. završena tri velika putna pravca uz pomoć Vlade Srbije: Velika Plana-Smederevska Palanka, Veliko Orašje-Smederevska Palanka i Markovac-Svilajnac, kao i da je u narednom periodu u planu završetak još dva regionalna puta, Lozovik-Markovac i Svilajnac-Smederevska Palanka, takođe uz republička sredstva.

Opština Velika Plana završila je obnovu vodenice i restorana na Moravi Moravski raj kod starog mosta, koji je u vlasništvu lokalne samouprave i on će biti otvoren na proleće, rekao je u izjavi za eKapiju predsednik Opštine Igor Matković.

- U taj projekat je ove godine investirano 10 miliona dinara, a biće još ulaganja, jer je preostalo unutrašnje opremanje objekta. Sledeće godine predstoji sređivanje gradskog izletišta na tom području, koje će imati prostor za održavanje manifestacija i izložbeni prostor, kao i uređenje obale najavio je Matković.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;