BAU2023-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Novi projekti na Zvezdari

09.10.2020. | Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, zajedno sa načelnicom Gradske uprave Sandrom Pantelić i pomoćnikom gradonačelnika Aleksandrom Markovićem, obišao je juče (08.10.2020) Opštinu Zvezdara i najavio da će sledeće godine početi projektovanje čitavog prostora oko Vukovog spomenika, koji će biti rekonstruisan i reprezentativan, sa prvim habom za "smart city”.  Dodao je i da će Grad Beograd tokom proleća početi izgradnju vrtića u Mirijevu, gde živi čak trećina ukupnog stanovništva ove opštine, i da će to biti jedan od jedanaest vrtića u Beogradu koji se grade. Sledeće godine planirano je projektovanje novu školu za ovo naselje, kako bi 2022. počela i njena izgradnja.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Razgovarali smo o tome da se i čuveni tržni centar u Mirijevu rekonstruiše, te da ima i javne i komercijalne sadržaje za kojima građani imaju potrebe. Tamo će biti otvoren Opštinski uslužni centar koji će imati sve službe koje ima i opština, ali i pojedine gradske i opštinske službe, kako bi građani Mirijeva veliki broj administrativnih potreba mogli da obave tamo gde žive – rekao je Vesić nakon razgovora.

Školski objekat planiran je i u naselju Vojvode Vlahović, dodao je Vesić, za šta počinje eksproprijacija zemljišta, kako bi gradnja mogla da započne 2022. godine. Zamenik gradonačelnika najavio je i rekonstrukciju Petog parkića, projektovanje je u toku i naredne godine trebalo bi da počne uređenje zajedno sa građanima, pojasnio je Vesić.

Naglasio je da će se u narednom periodu u Beogradu zonirati deset hiljada parking mesta, a deo toga biće i na Zvezdari. Jedan od najvažnijih projekata jeste i kanalizacija jer trećina Zvezdare nema ovaj sistem, istakao je Vesić, precizirajući da je ovaj projekat kandidovan putem Nacionalnog investicionog plana.

Vesić je podvukao da je Zvezdara specifična jer ima urbani deo, koji je sam centar grada, ali ima i prigradske delove "tako da se ne može voditi jedna politika jer ljudi imaju različite potrebe".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;