Uspešno poslovanje preduzeća Elektrovat za vreme epidemije

27.08.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Elektrovat, uprkos okolnostima izazvanim trenutnom epidemijom virusom Covid 19 u svetu, normalno posluje.

Uspešno poslovanje preduzeća Elektrovat za vreme epidemije

- Početkom epidemije, u aprilu dosta se radilo od kuće. Potom smo se bolje organizovali i vratili na staro. Naša politika je da prilikom izvođenja svih poslovnih operacija zaštititimo zdravlje zaposlenih od širenja zaraze korona virusom, pa radimo uz poštovanje svih mera. Okupljanja i sastanci se izvode uglavnom online - rekli su iz Elektrovata.

U objektima u Čačku koristi se sistem za grejanje i klimatizaciju toplotne pumpe voda-voda, pa je u svakoj prostoriji poseban FAN-COIL uređaj za grejanje i hlađenje tako da je prijatno za rad i u hladnim i u vrelim danima (klima nije centralna i ovo je energetski efikasan sistem rada).

Elektrovat trenutno učestvuje u izgradnji nemačke fabrike "Brose" u Pančevu, zatim u izgradnji kineske fabrike auto-rasvete u NIšu. Takođe, učestvuje i u elektro izgradnji fabrike čokolade "Barry Celebaut" u Novom Sadu.

Uspešno poslovanje preduzeća Elektrovat za vreme epidemije

Pored tekućeg poslovanja i realizacije ugovorenih poslova, u toku je i rekonstrukcija upravne zgrade čime će se značajno proširiti proizvodno poslovni prostor u Čačku sa 882m² na  2111m². U toku je izgradnja novih kancelarija, magacna i radionica za proizvodne programe. Za sada sve teče prema planu i završetak radova je planiran za 1. novembar 2020. god. Nakon toga će Elektrovat posedovati 3771m² poslovnih prostorija u Čačku, a sa poslovnim prostorom u Beogradu to će biti 4.090m². 

Tokom epidemije nije bilo otpuštanja zaposlenih, čak su primljena dva nova radnika tako da sada u Elektrovatu ima 114 stalno zaposlenih. Isto važi i za Elektrovatove kompanije SNE Energy doo Čačak, Zlatiborske Elektrane doo Čačak i M Project co Čačak.

U skladu sa potrebama Elektrovat učestvuje u lokalnim akcijama za pomoć zdravstvenom sistemu. To čini direktnim davanjima izvršiocima, zdravstvenim radnicima, kupovinom alkohola i drugih sredstava koja su im potrebna. Elektrovat je učestvovao i u kupovini dva medicinska aparata preko Fondacije B92.

- Verujemo u rad, posvećenost i pozitivnu energiju, a nadamo se da će epidemija virusa Covid 19 brzo proći I da ćemo se svi ostati zdravo - poručili su iz Elektrovata.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...