PRIJAVA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Radovi na popločavanju Savskog keja napreduju planiranom dinamikom

03.07.2020. | Š. Marović | Novosti

Infrastrukturni radovi u glavnom gradu odvijaju se nepromenjenom dinamikom. Na Savskom keju, koji će poneti ime Austrijanke i dobrotvorke srpske dece Diane Budisavljević neimari postavljaju granitne ploče, dok radnici Zelenila uređuju buduće zelene bašte. Rok za završetak svih radova ostaje 1. septembar.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Reporteri Novosti posetili su lokaciju ispod Brankovog mosta koja će posle planirane rekonstrukcije dobiti potpuno nov izgled i spojiti se sa već izgrađenim delom u okviru kompleksa "Beograd na vodi". Radnici firme Suuniko solutions iz Novog Sada, koja je angažovana na uređenju ovog dela prestonice, rade i na visokim temperaturama kako bi sve na vreme bilo završeno.

- Ukoliko nas vreme posluži, radove na popločavanju granitnih kocki trebalo bi da završimo za dve nedelje - ističu neimari. - Ostalo je još oko 1.000 kvadrata do Brankovog mosta, i tu će naš deo posla biti završen. Granitne kocke debljine su osam centimetara, prvo smo postavljali krupnu rizlu, potom je podloga betonirana, zatim ide sitna rizla, pa tek onda kocke, čiji je kvalitet veoma dobar. Teške su 70 kilograma.

Trenutno je na slaganju kocaka angažovano sedam radnika iz Loznice, dok njih šest firma iz Novog Sada koristi da urade ivičnjake. Ista kompanija radila je i trotoare u Ulici 27. marta, a angažovani su i na postavljanju kocaka u Ulici Džordža Vašingtona.

- Trudimo se da ispoštujemo dinamiku radova na oba gradilišta, a radno vreme je od sedam ujutru do pet posle podne - kažu oni. - Kompletna rekonstrukcija dela oko stuba Brankovog mosta je završena, a ostao nam je još jedan mali segment kod Beton hale i tunela, koji ćemo ovih dana privesti kraju. Uslovi za rad su dobri i sve što nam je potrebno posedujemo na radnom mestu.

Dok se neimari trude da kocke budu pravilno poslagane, radnici Zelenila sa potrebnom mehanizacijom uređuju buduću travnatu površinu koja će krasiti novoizgrađeni kej. Pripremljene su i nove sadnice visoke po nekoliko metara, koje će biti zasađene u narednih nekoliko dana.

Uređenje budućeg Keja Diane Budisavljević, na kom će se nalaziti bista austrijske dobortvorke, obuhvata izgradnju dečjeg igrališta, popločavanje, ozelenjavanje, javno osvetljenje, nov mobilijar i biciklističku stazu. Takođe, spomenik lučkom radniku biće izmešten bliže glavnom stepeništu kako bi bio na reprezentativnijoj i izloženijoj lokaciji.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Crni Gruja 16.08.2022.
Stagnacija rasta gradnje je prevashodno zbo...

;