INFONET-468X60-BANNER

Nova Galenika do kraja nedelje dobija novu uređenu zelenu površinu

20.05.2020. | Beoinfo

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić i načelnica Uprave ove opštine Katarina Zrilić obišli su juče (19.05.2020) radove na uređenju zelene površine u Ulici Jovana Stojisavljevića 39-41 u naselju Nova Galenika, saopšteno je iz Opštine Zemun.

- Opštinske službe su evidentirale devastirane površine na teritoriji cele opštine, te smo napravili dogovor sa građanima, uradili kvalitetne projekte i obezbedili sredstva iz budžeta. Već smo uredili zapuštene zelene površine u ulicama Filipa Višnjića, Karađorđevoj, Karlovačkoj, na uglu Krajiške i Kupreške, kao i unutarblokovske površine u ulicama Karađorđev trg i 22. oktobra. Pored ove lokacije u naselju Nova Galenika, građani mogu da očekuju ubrzo završetak radova i u Ulici Svetozara Papića - rekao je Matić i naglasio da je prioritet ravnomeran razvoj Zemuna.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Predsednik opštine je naveo da se uređuje i lokacija u Zemun polju u Ulici Franje Krča, kao i da je u toku izrada projekata za uređenje unutarblokovskih površina u Prvomajskoj ulici i za nekoliko lokacija u naselju Batajnica, gde će se raditi zapuštene zelene površine.

- Sve lokacije dogovaramo sa građanima i sadržaji se kreiraju po njihovoj meri. Dakle, to su zelene površine, mali vrtovi i bašte, sa klupama i sadržajima za najmlađe i one nešto starije. Sve zelene površine se rade u skladu sa uslovima koje propisuje JKP Zelenilo – Beograd, poštujući standarde o bezbednosti dečjih igrališta. Važno nam je da našoj deci omogućimo pristup kvalitetnim rekvizitima, penjalicama, klackalicama, ljuljaškama, spravama za igru i vežbu i da u jednom prijatnom ambijentu provode što više vremena u rekreaciji - rekao je i zahvalio izvođaču radova koji je i tokom vanrednog stanja, uz poštovanje svih neophodnih mera, bio prisutan na ovoj lokaciji.

Prostor za igru najmlađih u naselju Nova Galenika prostire se na 400 kvadrata, biće opremljen savremenim sadržajima za igru i vežbu, klupama i ozelenjenim površinama, a posebna atrakcija će biti zip-lajn. Radovi će biti završeni do kraja nedelje.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;