Ove godine u Beogradu planirano 6.000 gradilišta, a aplikacija sve kontrološe

21.01.2020. | M. Stanojković | Novosti

Grad Beograd je oformio bazu svih gradilišta u Beogradu u aplikaciji "Čvorište", pa su gradska preduzeća u obavezi da ovde unose podatke o svim planiranim radovima. Na taj način trebalo bi da se spreči da više preduzeća u isto vreme obavlja radove na istoj lokaciji. U aplikaciju je već uneta trećina gradilišta od oko 6.000, koliko je planirano za celu godinu.

Prema podacima gradskih službi, za prvu polovinu meseca ima 2.500 unetih gradilišta u aplikaciju "Čvorište".

Da se jedna ulica najpre asfaltira, a potom se menjaju vodovodne cevi i to prema redovnom planu, trebalo bi da od ove godine bude prošlost. "Čvorište" sadrži sve podatke o tome kada je i koju vrstu radova planiralo da izvodi koje preduzeće, a ukoliko se dupliraju, sistem prepoznaje i "pali lampicu".

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Svako preduzeće ima modul u koji unosi svoj plan radova - objašnjava za Novosti Darko Glavaš, sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima. - Unosi se stvarni plan, planirani start i završetak radova. Na taj način se vidi ukoliko više preduzeća namerava u isto vreme da izvodi radove. Odmah se vidi da li su radovi usklađeni, ko ima saglasnost, ko kada radi.

Gradske ekipe sastaju se jednom nedeljno, pa ukoliko dođe do poklapanja, dogovaraju se koje će preduzeće imati prioritet.

- Prioritet za radove je dubina instalacija, pa prioritet ima preduzeće čije su instalacije najdublje - objašnjava Glavaš.

On podseća da se svi kvarovi ne mogu predvideti, kao ni radovi Beogradskih elektrana po završetku grejne sezone.

- Već je bilo nekih poklapanja od početka godine, pa smo na sastancima uskladili dinamiku. Kada se tako nešto desi, uradi se korekcija obima radova - kaže sekretar.

- Svake nedelje na sajtu Grada objavljuje se PDF lista svih radova u Beogradu. Dostupni su i gradski događaji, a sve je objedinjeno na BG portalu - navodi Darko Glavaš.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ujka Vasa 20.10.2020.
Bojler je odličnog kvaliteta. Vreme je da ...
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...