PRIJAVA-468X60-BANNER

Za rekonstrukciju zdravstvenih objekata država u 2020. opredelila više od 11 milijardi dinara

21.01.2020. | S. Petrović | eKapija

U Srbiji su u toku radovi na rekonstrukciji 19 zdravstvenih objekata, čija ugovorena vrednost iznosi 10 milijardi 333 miliona dinara. U pripremi je i rekonstrukcija 15 zdravstvenih objekata, na kojima je planirano da radovi počnu tokom 2020. godine, rečeno je za eKapiju iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Najvažniji projekti u oblasti zdravstva tokom 2020. su izgradnja novog objekta Univerzitetske dečije klinike poznatije kao Tiršova 2, zatim rekonstrukcija Instituta za majku i dete u Beogradu, nastavak radova na Kliničkom centru Vojvodine i sanacija postojeće Infektivne klinike.

Naime, na proleće 2020. godine je planiran početak radova na izgradnji novog objekta Univerzitetske dečije klinike, popularno Tiršova 2.

- Vrednost projekta, koji podrazumeva izgradnju i potpuno opremanje objekta površine 30,000m², procenjena je na oko 60 mil EUR, dok je vreme potrebno za realizaciju projekta procenjeno na 3 godine - rečeno je iz Kancelarije.

Kada je u pitanju rekonstrukcija objekta Instituta za majku i dete, iz Kancelarije za javna ulaganja za eKapiju kažu da je u toku izrada projektno-tehničke dokumentacije. Tokom februara 2020. godine očekuju se i radovi na rekonstrukciji KC Vojvodina, čija je procenjena vrednost 34 mil EUR.

I Infektivna klinika u Beogradu dočekaće dugoočekivanu i preko potrebnu rekonstrukciju, te bi prema planu početkom februara trebalo da se počne sa sanacijom postojećeg objekta klinike.

- Planirana je rekonstrukcija dela kompleksa Klinike i izgradnja potpuno novog objekta. U ovom trenutku u je toku izrada Urbanističkog projekta za lokaciju nove zgrade Infektivne klinike, gde će biti preseljena cela klinika. S obzirom na to da je tek u toku izrada planskih dokumenata i da, shodno tome, izgradnja novog objekta ne može da počne pre jeseni 2021. godine i ne može da bude gotova pre kraja 2023, a da je do tada neophodno obezbediti neometano funkcionisanje klinike u uslovima pristojnim i za lekare i za pacijente, doneta je odluka da se uradi sanacija dela kompleksa Klinike i potom čitava funkcija Klinike preseli u obnovljene objekte.

Vezano za početak izgradnje nove Ginekološko-akušerske klinike Narodni front na Bežanijskoj kosi: - Privodi se kraju izrada planskih dokumenata i tokom 2020. počinje izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju potpuno novog objekta ove ustanove koja će, po okončanju radova, biti izmeštena na novu lokaciju (Bežanijska kosa). Plan je da izgradnja potpuno novog objekta počne do kraja 2020. godine. U međuvremenu će biti nabavlјena oprema za potrebe ove ustanove kako bi u postojećim uslovima bio značajno unapređen kvalitet pružene zdravstvene nege. Vrednost nabavke koja je u toku procenjena je na 5,5 mil EUR - rečeno je iz Kancelarije.

Podsetimo, tokom 2019. godine u obnovu zdravstvenih objekata uloženo je 4 milijarde 215 miliona dinara, od čega 3 milijarde i 338 miliona dinara za građevinske radove na rekonstrukciji objekata, a 877 miliona dinara za opremanje zdravstvenih objekata.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;