Za izgradnju kanalizacione mreže u Beogradu potrebno 1,4 milijarde evra

18.11.2019. | Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je u subotu (16.11.2019) radove na izgradnji fekalne i kišne kanalizacije u naselju Kijevo Kneževac u opštini Rakovica i rekao da će za 15 dana biti gotova kanalizacija u Ulici Mome Stanojlovića, a za mesec dana u Ulici 17. oktobra, što je mesec dana pre roka.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Vesić je naglasio da izvođenje radova na izgradnji fekalne i kišne kanalizacije u ulicama Mome Stanojlović i 17. oktobar finansira Grad Beograd u iznosu od 34,5 miliona dinara.

– Jedan deo naselja ima kanalizaciju, dok neke ulice nemaju i kada završimo ovaj deo i priključimo domaćinstva zatvorićemo septičke jame. Ostalo je 30 metara da se završi u ulici Mome Stanojlović i to će biti gotovo za 15 dana, dok će u 17. oktobra radovi biti završeni za mesec dana, što je mesec dana pre roka – istakao je on.

Zamenik gradonačelnika je naveo da je naselje Kijevo Kneževac jedno od naselja koja su klasični primeri urbanističkog haosa koji je decenijama bio prisutan u Beogradu, jer se gradilo neplanski. On je poručio da će se kanalizacijom u ulicama Mome Stanojlović i 17. oktobra obezbediti kanalizacija za domove sa gornje strane naselja, kao i donjeg dela.

Govoreći o izgradnji kanalizacone mreže po čitavom Beogradu, Vesić je naglasio da je za izgradnju potrebno 1,4 milijarde evra.

- Zahvaljijući Vladi Republike Srbije počinjemo prvu fazu izgradnje prve fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom selu u iznosu od 285 miliona evra. Pored toga, mi parcijalno gradimo kanalizaciju u naseljima kao što je Kijevo Kneževac i u mnogim drugim. Uzeli smo kredit od 35 miliona evra od Evropske investicione banke i dodaćemo naših 13 miliona evra za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava. Potrebno nam je još 500 miliona evra da završimo izgradnju prve fabrike za preradu otpadnih voda koja će raditi za milion i po ljudi - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima potrebno je izgraditi još četiri manje ovakve fabrike, a nedostaje skoro milijardu evra da se završi cela kanalizacija u čitavom Beogradu.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 22.10.2021.
Lepa stvarčica, ali mislim da ne može masov...
Nenad 19.10.2021.
Da li LED sijalice i creva imaju zaštitu od...
Vida 15.10.2021.
Kada će u opštini Surčin biti sproveden pro...
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...