VELUX akcija do 15.11. - Za zdrav život u potkrovlju

08.11.2019. | Gradjevinarstvo.rs

Da li ste znali da svež vazduh i svetlost mnogo utiču na naše zdravlje, a ujedno i raspoloženje?  Kada želite da obezbedite dovoljno svežeg vazduha u vašem domu, ugradnja dodatnih prozora često je odlična opcija za optimalnu ventilaciju. Svež vazduh struji kroz otvore na prozorima, krovnim prozorima ili kroz ventilaciju na zidu.

VELUX akcija do 15.11. - Za zdrav život u potkrovlju

Što se tiče prirodne svetlosti, potrebna količina zavisi od veličine prostorije, a preporučuje se da prozori zauzimaju od 10 do 20% površine prostora. Dobro rešenje je postavljanje prozora, tako da se prati kretanje sunca, omogućujući zracima sunca da ulaze u prostoriju tokom celog dana. Svakako, za veće prostorije, preporuka je da imate više prozora koji se nalaze na nekoliko mesta u sobi, nego jedan veliki prozor.

Krovni prozori su dobra ideja, oni osiguravaju dvostruko više prirodne svetlosti od vertikalnih prozora iste veličine, pa samim tim značajno poboljšavaju osvetljenost prostorija.

Krovne prozore je lako ugraditi u prostorije u potkrovlja koja imaju kose plafone. Ako vaša kuća ima ravan krov, mogu se ugraditi prozori za ravan krov ili svetlosni tuneli. Dodatne prednosti ugradnje su sledeće: jednostavna montaža, minimalno održavanje, ušteda na prostoru, jednostavno podešavanje.

VELUX akcija do 15.11. - Za zdrav život u potkrovlju

Naime, preporučeni majstori prozore mogu ugraditi za jedan dan, dok vi završavate neke druge obaveze.  

VELUX kompanija je za sve vas koji planirate ugradnju krovnih prozora do 15.11. pripremila akciju gde uz Standard prozore dobijate gratis BDX hidroizolacioni set, a uz Standard Plus spoljašnju mrežicu za zaštitu od toplote.

Sve detalje pogledajte na VELUX zvaničnom sajtu ili klikom ovde.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 21.01.2021.
Sve je to lepo, ali ne rešava uzrok nego po...
mile 20.01.2021.
Na slici mnogo lepo izgleda.
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...