INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Čačak dobija Naučno-tehnološki park na 3.600m²

28.10.2019. | I. M. | eKapija

Posle Beograda, Niša i Novog Sada, Naučno-tehnološki park trebalo bi da dobije i Čačak. Gradska uprava raspisala je javnu nabavku za izradu projektne dokumentacije za izgradnju NTP-a u Čačku. Od ponuđača se očekuje izrada idejnog rešenja (IDR) za lokacijske uslove, izrada projekta za građevinsku dozvolu (PGD), izrada projekta za izvođenje (PZI), kao i svi potrebni elaborati.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji potrebno je predvideti izgradnju objekta za potrebe formiranja administrativno poslovnog prostora NTP-a. U objektu treba predvideti poslovne i edukativne prostore sa pratećim prostorijama.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Površina prostora treba da iznosi oko 3.600m² neto i da bude raspoređena na tri etaže. Na prizemnoj etaži predvideti proizvodne sadržaje površine 1.200m² neto. Na prvoj i drugoj etaži predvideti naučne i edukativne sadržaje površine 2.400m².

- U sklopu građevinskih radova predvideti skeletni konstruktivni sistem u kombinaciji betonskih jezgara i konstrukcije od betonskih stubova i greda i rešetkastih čeličnih nosača. Međuspratne konstrukcije izvesti od betonskih ploča spratne visine 3m. Visina prizemlja je 9m sa galerijom na 4,5m. Objekat temeljiti na temeljnoj ploči. Sve pregradne zidove izvoditi u suvomontažnom sistemu gradnje. Predvideti "zeleni" krovni pokrivač - navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Rok za podnošenje ponuda je 18. novembar 2019, a odluka o dodeli ugovora biće doneta u roku od 25 dana.

Kako je ranije rečeno, za izgradnju Naučno-tehnološkog parka u Čačku predviđeno je 3,5 mil EUR, a sredstva će biti upotrebljena za obezbeđivanje i opremanje novog poslovnog prostora za potrebe novih firmi i kompanija.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;