INFONET-468X60-BANNER

Podzemni prolazi ni blizu obnove

07.08.2019. | M. Stanojković | Novosti

Iako je prošlo pola godine otkako su, godinama zapušteni, podzemni prolazi predati Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju da ih dovede u uredno stanje, oni nisu uvršteni u program sređivanja. Poslednjim rebalansom budžeta, u gradskoj upravi zabeleženo je da kasa nikad nije bila punija, ali izgleda da se nije našlo novca za pothodnike, koji opet nisu na listi prioritetnih uređenja.

- Pošto godinama nije bilo nadležnog za njihovo sređivanje, verovali smo da ćemo sada, kada je taj posao pripao Direkciji, i mi napokon dobiti normalne uslove za rad, ali se još ništa ne menja - nezadovoljni su zaposleni u lokalima u prolazu na Terazijama.

Direkcija jeste dobila nadležnost za sređivanje, ali samo dva pothodnika - na Terazijama i kod Palate „Albanija", dok će na uređenje ostalih još da se pričeka. Naime, za njihovo umivanje još nije imenovan nadležni organ.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Sprovodimo aktivnosti na uređenju samo onih pasaža i podzemnih prolaza koji su od posebnog interesa za Grad Beograd zbog svoje kulturno-istorijske i ambijentalne vrednosti. Skupština grada će, prilikom usvajanja godišnjih programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta, odlučivati koji prostori će biti predmet uređenja. Po završetku poslova na adaptaciji i sanaciji, oni će biti predati na dalje redovno održavanje nadležnoj organizacionoj jedinici Gradske uprave grada Beograda - kažu u Direkciji za građevinsko zemljište.

Kako pojašnjavaju u Direkciji, prolazi trenutno nisu u planu, ali „ne znači da neće biti za sledeću godinu".

Međutim i kad budu ušli u plan, Direkcija će biti nadležna da ih uredi, ali ne i da ih održava. Redovno održavanje će pripasti drugim gradskim službama. A dok se to ne desi, niko ih neće ni prividno dovesti u red.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;