INFONET-468X60-BANNER

Rekonstrukcija centralnog trga u Paraćinu

19.06.2019. | Beta

Rekonstrukcija trga u Paraćinu u čijem će centralnom delu biti smeštena fontana, biće završena do 1. avgusta 2019. godine, ukoliko ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, najavio je načelnik Uprave za investicije u tom mestu Vojislav Vasić.

- Nedavno su završeni radovi na betonskoj konstrukciji fontane, a u toku su radovi na elektro-instalacijama i kanalizaciji. Za desetak dana trebalo bi da počnu i radovi na mašinskim instalacijama, a nakon toga i priprema terena za popločavanje - rekao je Vasić.

Fontana trapeznog oblika prati konture parcele i imaće dimenzije 12x11 metara i svetlosne efekte, a mlazevi za vodu će raditi u tri različita režima u zavisnosti od vremenskih prilika.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Vasić je najavio i izgradnju dodatnih parking mesta u blizini zgrade Lamela i nove garaže iza tržnog centra Kocka.

Kako je ranije izjavio predsednik opštine Paraćin Saša Paunović, novi trg biće pretvoren u pešačku zonu u kojoj će se tokom leta organizovati razne manifestacije bez potrebe da se zaustavlja saobraćaj u centru grada.

Predviđeno je postavljanje parkovskog inventara, ozelenjavanje i sadnja drvoreda, čime će centar Paraćina, u narednom periodu, dobiti nove elemente buduće pešačke zone, po ugledu na veće gradove.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;