INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Obnavljanje šetališta u blokovima

14.06.2019. | S. B. Milošević | Novosti

Šetalište „Lazaro Kardenas" u blokvima 45, 44 i 70 dobiće novi izgled. Grad je rešio da uredi, odnosno rekonstruiše staze i sportske terene koje koriste hiljade stanovnika Novog Beograda. Radovi bi mogli da počnu već ove nedelje, ili za desetak dana, a obnova će trajati naredne četiri godine.

Oko 4,5 kilometara staza, sportskih terena i igrališta duž ova tri bloka, nisu sređivana skoro 50 godina. Ideja gradskih čelnika jeste da ih obnove i uglancaju, kako bi nekada nazvano naselje „Sunce" postalo naselje „Priroda".

- Projekat revitalizacije šetališta „Lazaro Kardenas" izvodiće JKP Zelenilo Beograd - rekao je za Novosti, glavni gradski urbanista Marko Stojčić. - Šetalište će se rekonstruisati u postojećem obimu, a obnavljanjem i sadnjom novih biljaka poboljšaće se kvalitet životne sredine.

Ilustracija (www.pixabay.com)

U prvoj fazi radiće se deo u Bloku 45, površine pet hektara, a radovi bi u ovom delu trebalo da budu gotovi početkom sledeće godine. Zatim će zaposleni u Zelenilu sređivati deo u Bloku 44, koji obuhvata dva hektara. Plan je da se taj deo sredi do 2021. U trećoj fazi, koja bi trebalo da traje do 2022. godine, radilo bi se na preostalih šest hektara duž Bloka 70.

Staze, platoi i sportski tereni, koji godinama propadaju, biće presvučeni novim asfaltom. Šetalište će biti popločano kamenim pločama i granitnim kockama. Srediće se klupe, ograde oko baštica. Dečja igrališta će biti potpuno rekonstruisana, pokrivena zastorom od livene gume, a opremiće se i modernim rekvizitima za igru mališana. Svoj kutak za rekreaciju imaće i stariji sugrađani kojima će biti napravljeni tereni za boćanje, fitnes, postavljeni stolovi za šah.
Projektom je predviđeno i oplemenjavanje postojećeg zelenila. Za novo drveće, ali i ono postojeće, biće napravljen savremeni sistem za navodnjavanje.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;