PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Rekonstruisan deo Ulice Pere Velimirovića i izgrađen novi most u Rakovici

26.03.2019. | eKapija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao da je u okviru završetka prve faze uređenja pristupnih saobraćajnica kroz Bulevar patrijarha Pavla prema Mostu na Adi pušten u saobraćaj most koji spaja Ulicu Pere Velimirovića i Bulevar patrijarha Pavla.

On je dodao da se most nalazi na novom koritu Topčiderske reke, gde su radovi započeti još pre više od godinu dana. Taj posao je skoro završen i ostalo je još oko 600 metara nizvodno da se završi. Korito Topčiderske reke je izmešteno kako bi se omogućilo proširenje Bulevara patrijarha Pavla i kako bi on imao četiri saobraćajne trake i dva tramvajska koloseka.

Prema njegovim rečima, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala je tender za drugu fazu, od gotovo 1,9 kilometara.

- U toj drugoj fazi uradićemo saobraćajnicu sa četiri saobraćajne trake, od Pere Velimirovića do Košutnjaka. To će omogućiti da se ide brže automobilima i da na taj način rešimo ovo usko grlo - kazao je Vesić.

Sledeći korak su još dve faze, dodao je zamenik gradonačelnika: faza povezivanja sa Mostom na Adi - ta deonica je dugačka gotovo dva kilometra, i druga od Pere Velimirovića prema Kapitol parku i Vidikovcu.

- To su dve faze koje moramo da uradimo kako bi neko ko dolazi sa Mosta na Adi mogao bez ikakvih problema novom saobraćajnicom da se spusti sa mosta, a ne privremenom kao što je to sada slučaj. Na taj način ćemo građane Rakovice i Vidikovca povezati sa Mostom na Adi. Ova saobraćajnica preko Borske treba da poveže novi most na Adi Huji, koji počinjemo da radimo 2021. godine, sa Mostom na Adi. Tako će se građani iz ovog dela nalaziti na unutrašnjoj obilaznici, što će im omogućiti da brzo dolaze u druge delove grada. Osim velike obilaznice koju radimo zajedno sa Republikom Srbijom, radimo i dva prstena, spoljnu magistralnu tangentu i unutrašnji magistralni poluprsten, kako bi građani mogli da imaju još dva prstena, još dve manje obilaznice u gradu - kazao je Vesić i dodao da sve to pokazuje da se strateški planira uređenje grada „jer saobraćajno uređenje grada, posle samog uređenja Beograda, naš je najveći problem".

Kako je pojasnio, za drugu fazu će izvođač biti izabran u maju ili junu kada će moći da se krene sa izgradnjom.

- U međuvremenu, pošto će druga faza trajati 18 meseci, radi se projektovanje ka Kapitol parku i Mostu na Adi. Za jedan pravac postoji projekat koji treba da se izmeni jer želimo da zaobiđemo Topčiderski park maksimalno koliko možemo. Tako ćemo završiti čitav ovaj potez - rekao je Vesić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;