INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Otvorena 4. srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture pod nazivom "Razvoj budućnosti"

22.02.2019. | Gradjevinarstvo.rs

Četvrta srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture pod nazivom „Razvoj budućnosti“ otvorena je juče (21.02.2019) Beogradu, u Hotelu Metropol Palace. Ovogodišnju konferenciju otvorila je Jovanka Atanacković, pomoćnica ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije.

Atanackovićeva je izjavila je da je broj izdatih građevinskih dozvola 2018. bio veći u odnosu na 2010. godinu za čak 201 odsto. Prema njenim rečima, to pokazuje da je Srbija prepoznata od strane investitora kao zemlja u kojoj se investicija isplati, što pokazuje i napredak Srbije na Doing business listi na kojoj danas zauzima 11. mesto po broju izdatih građevinskih dozvola. Osim toga, pomoćnica ministarke navodi da u Srbiji trenutno postoji i 40.000 aktivnih gradilišta i naglasila je da je jedan od važnih preduslova za privlačenje investicija, osim dobrih pravnih okvira, i dobra infrastruktura i dodala da je u Srbiji od 2014. izgrađeno 3.000 kilometara putne infrastrukture i rekonstruisano 500 kilometara železničke. Osim rekonstrukcije pruga, navela je, Srbija je obnovila železničke centre i kupila nove vozove.

Otvorena 4. srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture pod nazivom

Jedan od govornika na konferenciji bio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda i napomenuo da Uprava Grada Beograda godišnje izda dozvole za gradnju za više od milion kvadratnih metara i poručio da Grad čini sve da poveća investicije u građevinarstvu. Na skupu je istaknuto da je Srbija po privlačenju stranih direktnih investicija među prvih 15 zemalja Evrope i da je na 48. mestu Doing business liste i da je bolja od pojedinih zemalja regiona, osim Makedonije i Slovenije, koje su bolje rangirane od Srbije. Vesić je istakao da je put za privlačenje više investicija odluka Grada Beograda da svaki investitor koji ulaže više od 50 miliona evra dobije radnu grupu koja mu pomaže u administraciji, a da za ulaganje od 10 miliona evra dobije svog savetnika.

Na konferenciji  se obratio značajan broj eminentnih zvaničnika i stručnjaka iz sektora, među kojima su NJ.E. Alona Fisher-Kamm, Ambasadorka Izraela u Srbiji, Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, Milutin Folić, arhitekta Grada Beograda, Ivana Petronijević, arhitekta u kompaniji Alumil Yu Industry A.D., Mia Zečević, generalni direktor u kompaniji Novaston Asset Management, Ivana Rajković, pomoćnik direktora za transakcije i portfolio menadžment kompanije Poseidon Group, Joško Piteša, direktor operacija kompanije Immofinanz, Roman Klott, direktor kompanije Atrium Consulting, Aleksandra Čupić, direktor real estate sektora u kompaniji Erste Bank, Milan Čojbašić, direktor za finansiranje nekretnina u kompaniji Intesa Leasing, Nenad Stanković, partner u advokatskoj kancelariji Stankovic&Partneri i dr.

Otvorena 4. srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture pod nazivom

Konferencija  ima za cilj razmenu ideja i informacija iz oblasti nekretnina i infrastrukture u Srbiji i  širem regionu. Poseduje prezentacije najviših članova lokalne poslovne zajednice i najviših državnih predstavnika. Događaj privlači više od 250 visoko relevantnih učesnika iz velikih Real Estate kompanija, građevinskih firmi, finansijskih institucija, kompanija iz javnog sektora, novinare i nezavisne Real Estate profesionalce iz Srbije i inostranstva. Ovogodišnja konferencija je pružila dragocen uvid u tokove imovine, investiciona pitanja, najnovije trendove shopping & retail centara, izazove projektnog finansiranja, procene imovine i ostale važne teme.

Teme konferencije:

  • Imovina & infrastruktura: privlačenje investicija iz inostranstva.
  • Pregled komercijalnog i rezidencijalnog tržišta nekretnina.
  • Kreiranje održive budućnosti: benefiti energetske efikasnosti.
  • Trendovi oblikovanja budućnosti ritejl & šoping centara.
  • Projektno finansiranje imovine & infrastrukture: izazovi i implementacija.

Organizator konferencije je kompanija TGI Group International, a konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, Srpske privredne komore, Ambasade Izraela u Srbiji, Nacionalnog udruženja procenitelja Srbije, Društva procenitelja Srbije, Klaster nekretnina a podržale su je kompanije AIRPORT CITY BELGRADE, ALUMIL YU INDUSTRY A.D., POSEIDON GROUP, NOVASTON ASSET MANAGEMENT, IMMOFINANZ, ERSTE BANK, INTESA LEASING, ATRIUM, NAI ATRIUM, STANKOVIC&PARTNERI.

Medijski partneri konferencije su novinska agencija TANJUG i BK TV a  medijsko sponzorstvo obezbedili su poslovni portali EKAPIJA, HALO OGLASI, GRADJEVINARSTVO, KANCELARIJA INFO, MOJ KVADRAT, BEO BUILD, E2 PORTAL, RETAIL SEE GROUP DOO i 4ZIDA.RS.

Za više informacije o konferenciji možete posetiti sajt www.realestateconference.rs

O organizatoru: Simeon G. Tsomokos SA iz Grčke osnovao je afilijaciju u Beogradu, TGI Group International 2000. godine, koji pruža usluge korporativnih komunikacija na srpskom tržištu. U bliskoj saradnji sa matičnom atinskom kompanijom, TGI Group International nudi domaćim i međunarodnim klijentima kvalitetne usluge u oblasti komunikacija, radi lakšeg ostvarenja njihovih poslovnih ciljeva. TGI Group International je postao važan poslovni partner kako za međunarodne kompanije koje žele da uspostave ili konsoliduju svoje prisustvo u Srbiji tako i za lokalne kompanije koje žele da se prošire i postanu konkurentne na regionalnom i međunarodnom tržištu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER
SEEBBE2022-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;