Radovi na zameni ploča u Knez Mihailovoj trajaće 30 dana

20.02.2019. | Tanjug

U Knez Mihailovoj ulici u toku su radovi na popravci granitnih ploča, za šta je grad izdvojio 3,1 milion dinara, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Radovi su počeli početkom meseca, čim su vremenski uslovi to dozvolili, i trajaće oko 30 dana.

Ploče će biti popravljene, one koje nisu bile biće stabilizovane, kako bi glavna gradska štrafta mogla neometano da se koristi.

On je pojasnio da problem sa pločama u Knez Mihailovoj nastaje zbog automobila koji ulaze u tu ulicu i dodao da će problema biti dok god automobili budu ulazili što se, kaže, dešavalo i na Trgu Nikole Pašića i u nekim drugim zonama.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Zato se sada postavlja sistem potapajućih stubića, koji će biti uvezani optičkim kablovima, kako bi se sprečio ulazak automobila u pešačku zonu, istakao je Vesić.

- Dok god se bude ulazilo automobilima, pešačke zone neće biti adekvatne i to je osnovni problem kada je reč o Knez Mihailovoj ulici. Nadam se da ćemo to rešiti, ne samo popravkom već i postavljanjem stubića koji će omogućiti da se više ne ulazi - rekao je zamenik gradonačelnika.

On je dodao da se prvi takav sistem već postavlja na Kosančićevom vencu, gde se završava povezivanje optičkim kablovima.

Stubići će imati kamere za prepoznavanje tablica, tako da će samo stanari moći da ulaze i parkiraju jer će stubić, kada prepozna tablicu, da se spusti.

- Kada budemo završili garažu u Fruškogorskoj ulici, stanari će vozila parkirati tamo, tako da na Kosančićevom vencu više neće biti ulaska automobila - rekao je Vesić.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Vesna 12.05.2021.
Kako se prijavljuje na subvenciju za zamenu...
Jovana 12.05.2021.
Gde mogu da se prijavim za promenu stolarij...
Miomir Mijić 10.05.2021.
Neki od tih čuvenih svetskih arhitekata su ...
Vladimír 09.05.2021.
EU je dala subvencije i Srbiji za energetsk...
Suza 06.05.2021.
Kako se odrzavaju betonske kade?