INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Radovi na zameni ploča u Knez Mihailovoj trajaće 30 dana

20.02.2019. | Tanjug

U Knez Mihailovoj ulici u toku su radovi na popravci granitnih ploča, za šta je grad izdvojio 3,1 milion dinara, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Radovi su počeli početkom meseca, čim su vremenski uslovi to dozvolili, i trajaće oko 30 dana.

Ploče će biti popravljene, one koje nisu bile biće stabilizovane, kako bi glavna gradska štrafta mogla neometano da se koristi.

On je pojasnio da problem sa pločama u Knez Mihailovoj nastaje zbog automobila koji ulaze u tu ulicu i dodao da će problema biti dok god automobili budu ulazili što se, kaže, dešavalo i na Trgu Nikole Pašića i u nekim drugim zonama.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Zato se sada postavlja sistem potapajućih stubića, koji će biti uvezani optičkim kablovima, kako bi se sprečio ulazak automobila u pešačku zonu, istakao je Vesić.

- Dok god se bude ulazilo automobilima, pešačke zone neće biti adekvatne i to je osnovni problem kada je reč o Knez Mihailovoj ulici. Nadam se da ćemo to rešiti, ne samo popravkom već i postavljanjem stubića koji će omogućiti da se više ne ulazi - rekao je zamenik gradonačelnika.

On je dodao da se prvi takav sistem već postavlja na Kosančićevom vencu, gde se završava povezivanje optičkim kablovima.

Stubići će imati kamere za prepoznavanje tablica, tako da će samo stanari moći da ulaze i parkiraju jer će stubić, kada prepozna tablicu, da se spusti.

- Kada budemo završili garažu u Fruškogorskoj ulici, stanari će vozila parkirati tamo, tako da na Kosančićevom vencu više neće biti ulaska automobila - rekao je Vesić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;