INFONET-468X60-BANNER

Jeftine stanove za snage bezbednosti u Nišu i Vranju grade Turci

26.12.2018. | V. M. | Južne vesti

Kompanija Tašjapi sa čijim je predstavnikom pre nekoliko dana potpisan ugovor u Vladi Srbije, biće izvođač radova u Nišu i Vranju, te će Turci graditi ukupno 376 stanova koja će u ovim gradovima biti dostupni onima koji rade u snagama bezbednosti - vojsci, policiji i Bezbednosno-informativnoj agenciji. Nedavno osnovana državna preduzeća će, kako kažu u MInistarstvu građevinarstva, u ovom projektu biti investitori.

Kako je pojašnjeno iz Ministasrtva građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja, ugovori koji su potpisani sa turskom firmom, koja će projektovati i graditi i deonicu auto-puta Beograd-Sarajevo, odnose se na izvođenje radova na stanovima čija je gradnja planirana na jugu Srbije.

Potpisani ugovori odnose se na izvođenje radova na izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti, u Nišu i Vranju, ukupno 376 stanova i to 190 u Nišu i 186 u Vranju - naveli su iz Ministarstva.

Inače, ministarka Zorana Mihajlović je uvođenje turske kompanije u srpske građevinske projekte ocenila kao direktnu posledicu prijateljskih odnosa predsednika Srbije i Turske.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Iako je Vlada Srbije sredinom novembra osnovala posebna privredna društva koja će se baviti državnom stanogradnjom, a jedno od njih i u Vranju, ova preduzeća neće biti graditelji. Iz Ministarstva pojašnjavaju da će ona zapravo biti investitori.

Za ove radove investitor je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a Odlukom Vlade osnivana su posebna privredna društava (SPV) koja su predviđena da budu investitori za buduću izgradnju stanova u daljoj realizaciji Projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a o čemu će konačnu odluku doneti Vladina Komisija za priremu Predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti - objašnjavaju iz Ministarstva.

Podsetimo, u prvoj fazi radova pored Osnovne škole „Svetozar Marković" u Vranju, kako je najavljeno, trebalo bi da se izgrade četiri zgrade, dok će se u Nišu graditi dve u naselju „Stevan Sinđelić“.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;