Novo građevinsko ruglo u Beogradu: Zgrada široka jedva 5m

26.10.2018. | B92

Gradska građevinska inspekcija, zajedno sa komunalnom policijom, izašla je juče (25.10.208) na teren i zatvorila gradilište u Ulici Cvetanova ćuprija – Krivošijska kod broja 20M, na opštini Zvezdara, na kojem se gradi zgrada široka tek nekoliko metara i nalazi se tik uz drugu, već izgrađenu zgradu.

Građevinski stručnjak Goran Rodić izjavio je da se postavlja pitanje zbog čega se čeka da se napravi ovolika zgrada pa da inspekcija reaguje. Govoreći o zatvaranju gradilišta nelegalnog objekta na Zvezdari, za koji je naveo da je reč o tipičnom primeru urbanističkog haosa i divlje gradnje, Rodić je upitao zbog čega se čeka da se izgradi šest-sedam spratova pa nadležni organi tek onda reaguju.

- Očigledno je reč o sprezi vlasti i sudstva i jedna vrsta korupcije - naveo je on.

Novo građevinsko ruglo u Beogradu: Zgrada široka jedva 5m

Novo građevinsko ruglo u Beogradu: Zgrada široka jedva 5m (screenshot TV Prva)

Iako su juče (25.10.2018) nadležni organi naveli da je reč o nelegalnom objektu koji se odmah može rušiti, Rodić kaže da nije baš tako i kazao da je vrlo teško da se krene sa rušenjem sada jer je objekat u fazi ozakonjenja i dok je u toj fazi ne može da se sruši.

- Kad bude stavljen pod krov naći će se put da se ozakoni - kaže Rodić.

Rodić kaže da će po novom Zakonu o planiranju i izgaradnji inspekcijski poslovi biti na nivou grada i da bi pod hitno morali da se preduzmu koraci kako ovako nešto ne bi dalje divljalo po Beogradu.

Prema njegovim rečima, u ovom konkretnom slučaju teško da će moći da se primene odredbe novog zakona jer je sve rađeno po starom zakonu.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...