INFONET-468X60-BANNER

Izgradnja auto-puta Ub-Lajkovac 24 sata dnevno

24.10.2018. | Beta

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović naložila je juče (23.10.2018) svim kompanijama angažovanim na popravci deonice auto-puta Ub-Lajkovac, da rade 24 sata dnevno, kako bi do kraja godine auto-put od Obrenovca do Čačka bio pušten u saobraćaj.

U saopštenju se navodi da je Mihajlović o ubrzanju tih radova razgovarala s predstavnicima stranih izvođača: kineske kompanije Shandong i azerbejdžanske Azvirt, i domaćih: Energoprojekta, Koridora Srbije, Puteva Srbije i Saobraćajnog instituta CIP.

Taj deo auto-puta već su izgradile kompanije Planum i Putevi Užice, ali se on „raspao pre no što je pušten u saobraćaj zbog korišćenja neadekvatnih materijala", zbog čega je Ministarstvo, pominje se u saopštenju, zbog toga podnelo krivične prijave.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Trenutno se sanira kritičan deo u dužini od 2,5 kilometara, za šta je do sada izdvojeno 9,5 miliona dolara - navodi se u saopštenju.

Mihajlović je izvođačima radova rekla da angažuju dodatne radnike i mehanizaciju i da koriste najkvalitetniji građevinski materijal jer je na terenu utvrđeno da je stanje izgrađenog kolovoza na toj deonici mnogo lošije nego što je pokazalo istraživanje koje je sproveo CIP.

- Bilo je problema u prošlosti i ono što su drugi uništili, mi sada popravljamo. Naš cilj je da do kraja godine pustimo u saobraćaj čitavu deonicu auto-puta od Obrenovca do Preljine odnosno Čačka, kako bismo mogli da krenemo sa daljom gradnjom ovog Koridora ka Požegi - kazala je Mihajlović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;