INFONET-468X60-BANNER

TECEfloor SLQ PE-RT 5Sa cev sa posebno jakim spoljašnjim slojem za površinsko grejanje

10.09.2018. | Gradjevinarstvo.rs

Podna grejanja su zbog svoje ekonomične potrošnje energije takođe zanimljiva i za industrijske objekte. Posebno za takve namene TECE sada ima u ponudi novu, peteroslojnu TECEfloor PE-RT cev sa posebno jakim spoljašnjim slojem. Uz ovu cev su u ponudi i odgovarajući fitinzi sa pokretnim poklopcem kao spoj i priključci za razdelnike.

Kod instalacije industrijskih površinskih grejanja cevi se kod polaganja često vuku preko podloga od građevnog čelika, pri čemu se često ne pazi na te cevi. Za pouzdani rad u industrijskom području TECE stoga dopunjuje svoj asortiman cevi novom TECEfloor peteroslojnom PERT cevi sa posebno jakim spoljnim slojem. Kod teških uslova na gradilištu spoljašnji sloj debljine oko 1mm pouzdano štiti sloj za difuziju kiseonika koji se nalazi u sredini cevi. Oštećivanje difuzijskog zaštitnog sloja uzrokuje pojavu mulja u vodi za grejanje i pojavu korozije u postrojenju.

TECEfloor SLQ PE-RT 5Sa cev sa posebno jakim spoljašnjim slojem

Zahvaljujući fitinzima sa pokretnim poklopcem i tehnici proširenja, gubici pritiska u instalaciji su veoma mali

Sem što ima optimalnu strukturu slojeva, ova je cev veoma fleksibilna, veoma otporna na udarce kao i na stvaranje pukotina usled naprezanja. Novi tip cevi dostupan je u tri dimenzije: 16x2mm, 20x2,25mm i 25x2,5mm. Za izradu cevi koristi se materijal polietilen koji ima povećanu temperaturnu postojanost (PERT tip II), a po pitanju vremenske postojanosti uporediv je sa mrežastim polietilenom.

Uz cevi dolaze i odgovarajući fitinzi sa pokretnim poklopcem kao spojka i priključci za razdelnike. Zbog tehnike proširenja oni imaju veoma male gubitke pritiska te za njih nisu potrebni O-prsteni. Stoga se smatraju posebno pouzdanima, što iskusni monteri znaju da cene. Cevi su alternativno takođe kompatibilne sa sistemom utičnih spojnica TECElogo, koji se može komforno, lako i fleksibilno instalirati.

TECEfloor SLQ PE-RT 5Sa cev sa posebno jakim spoljašnjim slojem


TECEfloor razdelnik za industrijsku upotrebu može se jednostavno spojiti i proširiti po želji. To pojednostavljuje držanje na skladištu i povećava fleksibilnost na gradilištu

Sistemi podnog grejanja su efikasniji i ekonomičniji od sistema vazdušnog grejanja, zbog čega se sve više traže za zagrejavanje industrijskih hala. Čak i u velikim, visokim halama obezbeđuje prijatnu toplotu zračenja te tako stvaraju okruženje za rad koje motiviše. Pri tome su kretanja vazduha veoma mala pa stoga takođe nema ni dizanja prašine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;