INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Posle popravljanja parkinga u Takovskoj, javio se novi problem

10.09.2018. | J. Aleksić | Blic

Rekonstrukcija Takovske ulice ne prestaje da okupira pažnju sugrađana. Nakon što je preduzeće Beograd put popravilo načinjenu grešku i pomerilo biciklističku stazu tako da automobili mogu nesmetano da se parkiraju, javio se novi problem - trotoar namenjen pešacima je sada izuzetno uzan. Roditelji sa kolicima, invalidi, ali i svi drugi pešaci mogli bi da imaju problem pri proslasku kroz Takovsku ulicu, jer je deo trotoara namenjen pešasima znatno sužen.

Naime, kada je završena obnova ove ulice, javio se problem sa malim parking mestima koja su bila toliko uska da je bilo nemoguće parkirati četvorotočkaš. U širinu od 165 centimetara, koliko je ostavljeno za zonirana parking mesta, nije mogao stati standardni automobil, a da ne zagazi na biciklističku stazu ili ne viri na veoma prometni kolovoz.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Iz JP Beograd put je tada za Blic objašnjeno da su svesni greške koja je načinjena, i da će ona u najkraćem roku biti ispravljena.

Učinjeno je kako je obećano i već sutradan su putari iscrtali novu stazu pomerivši je dalje od parkinga. Međutim, sada se otvara novo pitanje: kuda će pešaci?

Veliki broj građana se istog dana požalio na društvenim mrežama skrećući pažnju na problem sugrađana koji tuda idu pešaka.

- Pešaci više nemaju gde da se slobodno kreću. To što se njima ostavlja, to je provlačenje, nije kretanje. U strogom centru je kao pešačka zona, a do tamo se provlači kako znaš i umeš - primetio je jedan od korisnika.

Ostaje da se vidi da li će Takovsku ponovo „popravljati" ili će pešaci morati da se mimoilaze.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;