Izvestan nastavak izgradnje obilaznice oko Zrenjanina

19.06.2018. | 021.rs

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da je nastavak izgradnje obilaznice oko grada sasvim izvestan i ukazao da su Putevi Srbije već objavili poziv za podnošenje ponuda za javnu nabavku.

- Završili smo projekat za izgradnju obilaznice oko grada Zrenjanina, rešili imovinsko-pravne odnose i u narednom periodu očekuje nas izgradnja novog mosta na Begeju i dela obilaznice u gradnuličkom ataru, čija ukupna vrednost prelazi pet miliona evra - rekao je gradonačelnik, napominjući da će taj posao biti obavljen zahvaljujući pomoći Vlade Republike Srbije.

Putevi Srbije objavili su 30. maja poziv za podnošenje ponuda za javnu nabavku za izgradnju dela obilaznog puta oko Zrenjanina sa dve kružne raskrsnice duž trase i izgradnjom mosta preko Begeja.

Javno otvaranje ponuda izvršiće komisija Puteva Srbije 29. juna, a odluka o dodeli ugovora biće doneta u roku od 20 dana od dana otvaranja ponuda.

Kako se u konkursnoj dokumentaciji Puteva Srbije navodi, mesto izvođenja radova je nastavak već izgrađene deonice obilaznice oko Zrenjanina od Novosadskog do Mihajlovačkog puta, a deonica koja će se graditi završava se mostom preko Begeja i ukrštanjem s magistralnim putem prema Srpskoj Crnji, na potezu iza nekadašnjeg „Vašarišta" i novog silosa. Rok za završetak kompletnih radova ne može biti duži od od 320 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

U konkursnoj dokumentaciji, između ostalog, navodi se i da radovi obuhvataju izgradnju mosta preko Begeja, saobraćajnice od km 4+915,11 (uklapanje u raskrsnicu za Mihajlovo) do km 7+107,13 (početak kružne raskrsnice sa ulicom Prvomajskom), kružne raskrsnice sa ulicom Prvomajskom, saobraćajnice od km 7+197,11 (kraj kružne raskrsnice sa ulicom Prvomajskom) do km 8+550,28 (početak kružne raskrsnice sa državnim putem IB-12 i državnim putem IIA-108 (stara oznaka M-7), kružne raskrsnice sa državnim putem IB-12 i državnim putem IIA-108 (stara oznaka M-7), kao i svih neophodnih instalacija i odgovarajuće saobraćajne signalizacije. 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...