IZOLACIJA-468X60-BANNER

Potpisan ugovor o gradnji Pelješkog mosta

24.04.2018. | Beta

U Dubrovniku je juče (23.04.2018) potpisan ugovor o gradnji Pelješkog mosta između Hrvatskih cesta i kineskog konzorcijuma China Road and Bridge Corporation. Uz to je potpisan i ugovor o stručnoj kontroli nad izvođenjem radova na izgradnji mosta kopno-Pelješac, koji će povezati hrvatski jug s ostatkom zemlje.

- Ovo je projekat kojim Hrvatska postaje jedinstvena. Taj je projekat od strateškog, dugoročnog značaja za celu zemlju - rekao je premijer Andreja Plenković koji je zajedno s više ministara prisustvovao potpisivanju ugovora.

- Napravili smo iskorake i ovakva visina i raspon između stubova mosta omogućava našim prijateljima u BiH nesmetan prolaz i sve ono što je potrebno za funkcionisanje luke Neum - naglasio je premijer.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Vlada Hrvatske je saopštila da vrednost radova na Pelješkom mostu iznosi 2,1 milijardu kuna, a rok za završetka radova je tri godine od uvođenja izvođača u posao.

Pelješki most je prva od ukupno četiri faze projekta „Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom" za čije je sufinansiranje Evropska komisija odobrila 357 miliona evra bespovratnih sredstava ili 85 odsto prihvatljivih troškova.

Hrvatske ceste su dobile tri ponude na konkursu za gradnju Pelješkog mosta, a u januaru ove godine odabrana je ponuda kineskog konzorcijuma.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;