INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Planira se izgradnja dva nova gasovoda u Vojvodini

08.02.2018. | RTV

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici utvrdila predloge tri pokrajinske skupštinske odluke o izradi prostornih planova područja posebne namene sa elementima detaljne regulacije.

Kako se navodi u saopštenju Pokrajinske vlade, prostorni plan infrastrukturnog koridora distributivnog gasovoda Rivica-Jazak -„Letenka", obuhvatiće više katastarskih opština u opštinama Beočin, Irig i Gradu Sremska Mitrovica.

- Njegova izgradnja će doprineti prostornoj i energetskoj integraciji opštine Irig u energetski sistem Republike Srbije, redovnom i bezbednom snabdevanju gasom potrošača, kao i snabdevanju turističkog lokaliteta „Letenka', čime se u energetskom smislu podiže standard funkcionisanja ovog turističkog lokaliteta - poručuju iz Vlade Vojvodine.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Drugi prostorni plan, objašnjavaju, odnosi se na izgradnju infrastrukturnog koridora transportnog gasovoda Futog - Beočin.

- Izgradnja ovog gasovoda obezbediće stabilno snabdevanje gasom potrošača na području Petrovaradina, Sremske Kamenice, Sremskih Karlovaca i naselja u opštini Beočin - kažu u Pokrajini.

Dodaju i da je predložena i izrada prostornog plana područja za prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda u slivu reke Save u regionu Srema, kojim će u potpunosti biti obuhvaćene lokalne samouprave Ruma, Pećinci, Sremska Mitrovica, Šid i Irig.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;