INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Humanost na delu: Tradeunique centar donirao paketiće deci na Institutu za majku i dete

08.01.2018. | Gradjevinarstvo.rs

Period novogodišnjih praznika je period kada darujemo, kada smo zajedno sa svojom porodicom, kada prepoznajemo dobro u ljudima i sebi. Taj period posebno je emotivan za decu koja nisu u svojim domovima i koja se bore za ono najvrednije - za sopstveni život. Stoga su humanitarne akcije brojnije i krajnji cilj im je da oboleloj deci izmame osmeh na lice.

Tradeunique centar iz Inđije donirao je paketiće za decu sa odeljenja hematologije Instituta za majku i dete u Beogradu. Reč je o mališanima uzrasta do 18 godina koja se bore sa najtežim oblicima bolesti i koja će novogodišnje praznike provesti u bolničkim uslovima.

- Reč je o deci-borcima koja su veoma hrabra i zaslužuju da sa osmehom na licu dočekaju Novu godinu, kao i svi njihovi vršnjaci. Paketići koje je donirao Tradeunique centar iz Inđije njima su ulepšali ove predpraznične dane. Ova akcija pokazala je da humanih ljudi i dalje ima među nama - istakao je Dragomir Đokić, hematolog.

Stojan Radeka jedan je od mališana koji su dobili paketiće koje je Institutu donirala kompanija Tradeunique. Stojan je hrabri dečak koji se godinu i po dana leči od leukemije, ali ga to ne sprečava da bude heroj ove humane priče, u kojoj je i sam učestvovao.

Olgica Latinović, vlasnica kompanije Tradeunique istakla je da je u pitanju samo jedna od brojnih akcija i da će sa istim nastaviti i u budućnosti.

- Više puta smo učestvovali u sličnim akcijama, ali ne na ovaj način i ne na Institutu za majku i dete. Izuzetno sam ponosna što smo pripremili ove poklone i kada smo ih podelili i videli osmehe na deci bili smo zaista presrećni. Iskoristili smo priliku da im čestitamo Novu godinu i poželeli smo im pre svega dobro zdravlje i da se što pre vrate svojim porodicama. Mi ćemo i u buduće sigurno nastaviti da pomažemo, i to ne samo poklon paketima, nego opremom i lekovima, a dodala bih i da je ovo što sam doživela ovde moj najlepši novogodišnji poklon - rekla je vlasnica Tradeunique kompanije.

Branislav Divnić, menadžer kompanije Tradeunique podsetio je na detalje akcije koju su organizovali istakavši da su pomenuta kompanija i TQ šoping centar u Inđiji za pomenutu akciju dobili podršku celog grada.

- Tradeunique i naš TQ šoping centar su odličili da naprave akciju gde nas je podržao naš grad, a pre svega kompanija koja je finansirala ceo projekat. Ponosan sam na građane Inđije koji su se odazvali akciji i tako smo uspeli da napravimo prvi korak u saradnji sa Institutom za majku i dete i nadam se da će se ona nastaviti i u budućnosti. Osim glavnog donatora, želeo bih da istaknem i da je i dečija radionica svojim radom, praveći čestitke i razne druge poklone koje je prodavala- donirala novac, kao i deca osnovnih škola - kaže Divnić.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje objavljenim početkom 2017. godine, od malignih bolesti u Srbiji je obolelo 334 dece do 19 godina, a najzastupljeniji oblici raka su leukemije, tumori mozga i limfomi. Tri grupe oboljenja - leukemije, tumori mozga i limfomi čine najčešće zastupljenje maligne bolesti u dečjem uzrastu, odnosno gotovo polovinu svih malignih bolesti dečjeg uzrasta i upravo te bolesti najčesći su razlog smrti. Leukemije su najčešće maligne bolesti u dečijem uzrastu, od kojih boluje 30 odsto obolele dece, slede tumori mozga sa 11,5 odsto i limfomi sa šest odsto.

Inače, u svetu godišnje više od 160.000 dece oboli od nekog oblika malignog tumora, a više od 90.000 dece umre od nekog oblika raka, koji kod dece čini do četiri odsto svih malignih bolesti.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;