INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Srbija gradi 2 miliona stambenih kvadrata

15.12.2017. | Tanjug

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović rekla je da će ukupno biti izgrađeno oko dva milona kvadrata, koji će biti građeni po fazama, u gradovima širom Srbije.

- Kreće se sledeće godine na proleće, mislim da možemo nekih 400.000 kvadrata da počnemo sledeće godine. Biće raspisan javni poziv i tenderi za izvođenje, što znači da domaća operativa ima prednost, jer oni najbolje znaju kako se to radi - rekla je Mihajlovićeva novinarima u pauzi konferencije „Ekonomist 2018".

- Moj poziv je da se domaće kompanije udruže, to je pravi način, jer ne bih volela da se desi da ne mogu da izdrže, jer je to ogroman posao i traži spremniju građevinsku operativu koja može da ispoštuje rok i cenu - navela je Mihajlovićeva.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Kako kaže, organi policije, odbrane i BIA iskazali su svoje potrebe u gradovima, a početak gradnje zavisiće od spremnosti samih lokacija.

- Znam da su Novi SAD, Beograd i čini mi se Kraljevo u potpunosti pripremili neke od lokacija, kako lokacije budu spremne, tako će i biit pokretana gradilišta - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da je održana prva sednica radne grupe koja se bavi građevinskim delom izgradnje stanova za pripadnike vojske, policije i zaposlene u BIA, te da očekuje da u narednih sedam dana dođe do zajedničkog predloga grupe kojim će se definisati lokacije, način projektovanja, cena koštanja jednog stana i pitanje investitora.

- Radnu grupu čine gradonačelnici gradova u kojima će bit građeno, ali i direktor republičke direkcije za imovinu, direktor katastra i direktor građevinske direkicje Srbije. Ovo će biti tipski projekat, tipske zgrade i stanovi, za sedam biće rešeno i pitanje ko je investitor, da li je država iili grad, to je naše, ministratsvo finasija će se baviti daljilm pitanjima finansiranja - rekla je Mihajlovićeva.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;