IZOLACIJA-468X60-BANNER

Srbija gradi 2 miliona stambenih kvadrata

15.12.2017. | Tanjug

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović rekla je da će ukupno biti izgrađeno oko dva milona kvadrata, koji će biti građeni po fazama, u gradovima širom Srbije.

- Kreće se sledeće godine na proleće, mislim da možemo nekih 400.000 kvadrata da počnemo sledeće godine. Biće raspisan javni poziv i tenderi za izvođenje, što znači da domaća operativa ima prednost, jer oni najbolje znaju kako se to radi - rekla je Mihajlovićeva novinarima u pauzi konferencije „Ekonomist 2018".

- Moj poziv je da se domaće kompanije udruže, to je pravi način, jer ne bih volela da se desi da ne mogu da izdrže, jer je to ogroman posao i traži spremniju građevinsku operativu koja može da ispoštuje rok i cenu - navela je Mihajlovićeva.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Kako kaže, organi policije, odbrane i BIA iskazali su svoje potrebe u gradovima, a početak gradnje zavisiće od spremnosti samih lokacija.

- Znam da su Novi SAD, Beograd i čini mi se Kraljevo u potpunosti pripremili neke od lokacija, kako lokacije budu spremne, tako će i biit pokretana gradilišta - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da je održana prva sednica radne grupe koja se bavi građevinskim delom izgradnje stanova za pripadnike vojske, policije i zaposlene u BIA, te da očekuje da u narednih sedam dana dođe do zajedničkog predloga grupe kojim će se definisati lokacije, način projektovanja, cena koštanja jednog stana i pitanje investitora.

- Radnu grupu čine gradonačelnici gradova u kojima će bit građeno, ali i direktor republičke direkcije za imovinu, direktor katastra i direktor građevinske direkicje Srbije. Ovo će biti tipski projekat, tipske zgrade i stanovi, za sedam biće rešeno i pitanje ko je investitor, da li je država iili grad, to je naše, ministratsvo finasija će se baviti daljilm pitanjima finansiranja - rekla je Mihajlovićeva.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;