IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Počela prva faza izgradnje novog gradskog parka na Ubu

07.11.2017. | eKapija

Na nekadašnjem Vašarištu počela je prva faza izgradnje novog gradskog parka u Ubu, koju sa osam miliona dinara finansira lokalna samouprava iz svojih sredstava. Za ovu zelenu oazu trenutno se raščišćava teren, a prostor je oivičen novosagrađenom opštinskom upravom, zgradom Policijske stanice, podignutom pre dve godine, potom budućim hotelom i jednom ulicom gde su u toku radovi.

Pored postavljanja vodovodne i kanalizacione mreže i elektroinstalacija javnog parka, u prvoj fazi projektom je predviđena izgradnja pešačkih staza i drvenog mostića, oblikovanje zelenih brda sa travnjakom i sa cvetnim sadnicama, kao i ozelenjavanje površina sa ukrasnim šibljem i sa većim stablima platana, hrasta, lipe, breze, liriodendrona, katalpe, vrbe, bodljikave smerče, japanske trešnje i jasena.

Prema rečima predsednika opštine Ub Darka Glišića, ovi poslovi trebalo bi da budu okončani do kraja novembra, nakon čega će biti raspisan tender i za drugu fazu.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Projekat parka realizovaćemo u dve etape, jer ulazimo u zimski period, kada ne mogu da se rade planirane vodovodne instalacije. U rano proleće trebalo bi da uđemo u drugu fazu koja, između ostalog, podrazumeva i jedno malo veštačko jezero i nekoliko vodenih zidova. Očekujem da početom juna naredne godine park u potpunosti bude završen. Veći deo parka, oko 60%, biće zelene površine sa stazama i mobilijarom i on će u potpunosti zaokružiti i oplemeniti ovaj prostor, koji je jedno od najvećih regionalnih gradilišta. Ako izuzmemo Beograd, slobodno mogu da kažem, bez imalo ustezanja jedno od najvećih gradilišta u Srbiji. Od jedne livade, koja je bila ruglo i ničemu nije služila, na Vašarištu smo uspeli da napravimo jedan lep prostor, koji se može nazvati novim administrativnim centrom Uba - rekao je Glišić.

Pored upravo završene zgrade lokalne samouprave, na ovoj lokaciji privode se kraju radovi na novom objektu javnih službi, koji će takođe uskoro biti useljen, zatim dve ulice, hotela, čiji se obrisi već naziru i javnog parka. Tokom proleća, na Vašarištu će početi gradnja i jednog velikog parking prostora.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LEGISGS-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...
Jovan 03.07.2023.
A kada ce se uraditi parcelizacija zemljist...
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...

;