IZOLACIJA-468X60-BANNER

Do Levosoja u šest traka tek 2018.

31.10.2017. | Novosti

Neimari na deonici Srpska kuća-Levosoje dodali su gas posle poseta ministarke Zorane Mihajlović u julu i avgustu, ali očigledno nedovoljno da bi ovaj deo puta na Koridoru 10 završili bar u produženom roku koji ističe danas (31. oktobra). Ostalo je još dosta posla, a u Putevima Srbije, koji su investitor radova, očekuju da će 6,5 kilometra punog profila i 2,3 kilometra desne trake biti pušteno u saobraćaj do kraja godine, dok bi preostale tri leve trake trebalo da budu asfaltirane tokom 2018.

U Putevima Srbije tvrde da radovi ulaze u završnu fazu, a preostalo je da se urade hidroizolacija i asfalt na mostovima, venci pešačkih staza i pešačke ograde.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Na trasi auto-puta potrebno je da se završi deo asfaltnih radova, odnosno izrada bituminiziranog nosećeg i habajućeg sloja, saobraćajna signalizacija i oprema - nabrajaju u Putevima. - Preostaje još i sređivanje bankina, kosina nasipa i useka i postavljanje zaštitne i žičane ograde. Asfaltni radovi su uveliko u toku, a njihovo napredovanje umnogome zavisi od nastupajućih vremenskih prilika.

Izgradnja najjužnije preostale deonice na Koridoru 10 u dužini od svega osam kilometara počela je u avgustu 2015. godine. Radovi su povereni konzorcijumu domaćih firmi, a radove izvode preduzeća MBA Miljković, Srbija auto-put i Centralna putna laboratorija. Ova deonica finansira se iz budžeta Srbije, a ugovorena vrednost je 4 milijarde dinara.

Ova trasa od 8,8 kilometara trebalo je da bude puštena u saobraćaj u decembru 2016. godine. U Putevima su tada pravdali izvođače podacima da zbog 49 kišnih i snežnih dana, poplava i projekata koji su morali na doradu, nisu stigli da ispoštuju ugovoreni rok.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;