PRIJAVA-468X60-BANNER

U Bloku 20 kula sa 36 spratova?

13.10.2017. | M.T. Kovačević | Novosti

Delta real estate ne odustaje od ideje da izgradi velelepni oblakoder u Bloku 20. Na placu između hotela „Hyatt“ i zgrade „Banca Intesa“ ova firma namerava da podigne poslovu kulu i hotel.

Plan detaljne regulacije izradiće Urbanistički zavod Beograda, za oko pet miliona dinara. Na zapuštenom placu veličine 2,6 hektara, u Ulici Milentija Popovića, trebalo bi da se, prema prvobitnim planovima, podigne zdanje visoko 144 metra. Neboder bi imao 36 spratova. Urbanistički zavod ima 12 meseci da izradi neophodnu dokumentaciju, odnosno Plan detaljne regulacije.

- Nacrt plana biće izložen na javni uvid u prostorijama gradske uprave, a novi nacrt dostaviće se na mišljenje i Opštini Novi Beograd - kažu iz Urbanističkog zavoda Beograda.

Kada stručnjaci Zavoda urade plan, posle javnog uvida, predloženo rešenje razmatraće Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, kao i Planska komisija grada Beograda.

Završnu reč opet će dati odbornici gradskog parlamenta. Zbog obimnosti posla i komplikovane procedure, to bi moglo da se dogodi sredinom sledeće godine.

Podsećamo, ova firma je pre dve godine izgradila plan detaljne regulacije Bloka 19. Između nekadašnjih „Genex“ apartmana i hotela „Crowne Plaza", Delta je trebalo da sagradi poslovnu zgradu. Zdanje, čija bi izgradnja koštala 25 miliona evra, trebalo je da bude prva „zelena" zgrada u Srbiji, sertifikovana prema međunarodnim standardima.

Prvi planovi o izgradnji nebodera visokog 144 metra su iz 2008. godine. Deltin plan da zida kulu kočila je gradska studija o visokim objektima. Do 2014. nijedan objekat u prestonici nije mogao da se zida a da ima više od 50 metara. Pre tri godine ukinut je limit, pa sada investitori mogu da zadovolje svoje apetite za kvadratima među oblacima.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;