INFONET-468X60-BANNER

Gradi se novi plato na Vračaru

09.10.2017. | S.B.M. | Novosti

Garaža u Viškoj ulici biće uskoro demontirana zbog kompletne rekonstrukcije saobraćajnica u blizini Kalenić pijace. Parkiralište će biti popločano, posađeno drveće i postavljene klupe.

Ugao Viške i Krunske uskoro će postati pravi urbani džep u kome će uživati žitelji Vračara. Ovaj deo biće rekonstruisan, kao i parkiralište „Viška", a plato obogaćen novim sadržajima.

Garaža u Viškoj zatvorena je od ponedeljka, a radnici JKP Parking servis već su počeli da uklanjaju montažnu konstrukciju. Demontaža bi trebalo da traje naredne dve nedelje, a posla toga JKP Beograd-put počeće sa radovima na izgradnji novog parkinga. U okviru kompletne rekonstrukcije trga u Viškoj ulici, planirano je i da površina sadašnjeg parkirališta budu popločana.

Slika. Budući izgled novog vračarskog „urbanog džepa" (foto: Sekretarijat za urbanizam)

- Ugao Viške i Krunske predstavljao je ruglo grada, sa 13 nelegalnih objekta koje smo porušili - kaže glavni gradski urbanista Milutin Folić. - Sada ćemo tu napraviti mali trg, sa zelenilom i popločanim površinama. Posadićemo 20 novih stabala, postavićemo klupe, javnu česmu i prostor za bicikle. Novim projektom, napravljen je i prostor za stajalište gradskog prevoza, koje nije imalo gde da se postavi zbog nelegalnih objekata.

Ovo je još jedan od projekata u okviru obnove Kalenića, a sledeća faza je rekonstrukcija mlečne hale i zatvorenog dela Kalenić pijace.

Po završetku rekonstrukcije, parkiranje će ponovo biti omogućeno svim korisnicima.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;