U centru Beograda fali 5.000 mesta - četiri nove garaže

26.09.2017. | Tanjug

Gradski menadžer Goran Vesić kaže da će danas (26.09.2017) na sednici Skupštine Beograda biti doneta odluka o pokretanju javnog partnerstva u izgradnji podzemnih garaža.

- Pozvaćemo zainteresovane kompanije da grade garaže, reč je o četiri, na Trgu republike, Studentskom trgu, Kosančićevom vencu i u Kosovskoj ulici. Te garaže su nam važne jer se nalaze u samom centru grada, gde nedostaje oko pet hiljada garažnih mesta. Svaka moderna prestonica ima pešačku zonu, pa će tako i Beograd očistiti centar od automobila - rekao je gradski menadžer za TV Pink.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Govoreći o radovima, Vesić je istakao da grad mora da se uredi jer to nije rađeno decenijama, a kada se rade veliki radovi, oni traju.

- Naš je cilj da oni traju što kraće, da budu urađeni na vreme i da budu kvalitetni. Na predstojećoj sednici će zato biti i predlog master-plana razvoja saobraćajne infrastrukture u Beogradu. Kada govorim o ovoj infrastrukturi, govorim o obilaznici, unutrašnjem magistralnom prstenu, novom mostu kod Ade Huje, o mostu koji će se nalaziti na mestu starog Železničkog mosta na Savi, i tim planom ponudićemo viziju Beograđanima kako će izgledati saobraćaj u narednim decenijama - rekao je Vesić.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...