PRIJAVA-468X60-BANNER

Rekonstrukcija mostova u Šapcu

13.09.2017. | RTS

U šabačkom kraju još se otklanjaju posledice poplava iz 2014. godine. Dva mosta koja su oštetile reke Dumača i Dobrava, rekonstruišu se sredstvima Evropske unije.

Most dug 34 metara, na regiolnanom putu Šabac - Valjevo, nabujala Dobrava u maju 2014. znatno je oštetila. Rekonstrukcijom koja je počela pre četiri meseca, sanirani su noseći stubovi i ojačana konstrukcija mosta.

Most će imati i stazu za pešake. Posle rekonstrukcije, šteta od visokih voda, biće svedena na minimum, jer je uređeno i korito reke u dužini od 100 metara.

- Uradili smo korekciju reke, ojačanje stubova ispod, kolovozne ploče sa donje strane, ostalo je još da se završi leva strana iz pravca Šapca - kaže Pavle Jevremović, šef gradilišta.

Posledice poplava biće potpuno sanirane i na mostu preko reke Dumača, na putu Šabac - Zavlaka. Prema rečima nadležnih, radovi su u završnoj fazi.

- Svod koji je zidan ispod kao noseća konstrukcija, bio je veoma oštećen, kao i nasip koji je počeo da se ubrušava ispod mosta, s toga je bila neophodna rehabilitacija, odnosno rekonstrukcija mosta - kaže Aleksandar Barjaktarović, šef gradilišta.

Novcem koji je je obezbeđen kroz program „Pomoć Evropske unije oplavljenim područjima", za ova dva mosta, izdvojeno je 308.000 evra. Očekuje se da će do kraja meseca, radovi na oba gradilišta biti završeni.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;