Planira se rušenje kuća u Petrovaradinu, niču višespratnice

05.09.2017. | 021.rs

Rušenje nekoliko starih objekata u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu i izgradnja višespratnica na njihovom mestu predviđeno je izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije centra u Petrovaradinu.

Šest višespratnica nići će na prostoru koji je omeđen Preradovićevom, ulicama Viktora Novaka i patrijarha Rajačića, a koji pokriva 3.461 kvadratnih metara. Tu se sada uglavnom nalaze prizemne kuće i poslovni objekti.
 
Planom detaljne regulacije predviđeno je da tu budu višeporodični stambeni objekti, koji će imati stambenu, poslovnu ili stambeno-poslovnu namenu. Planira se da objekti budu trospratnice i četvorospratnice sa galerijom. Stanovi bi trebalo da budu veličine minimalno 50 kvadratnih metara.

Time će se ovaj deo ulice donekle izjednačiti sa stranom preko puta na kojoj se već nalaze višespratnice.
 
- Većina objekata je u relativno lošem stanju. Potencijal prostora je atraktivan položaj na raskrsnici dva dominantna saobraćajna pravca Preradovićeve i Reljkovićeve ulice, odnosno njegov centra položaj u osi Preradovićeve ulice iz južnog smera - navodi se u dokumentaciji.

 Ono što će biti problem jeste parking prostor. Naime, na šest višespratnica, kako se može videti u dokumentaciji, planirano je samo 22 parking mesta.

- Relativno ograničenje je problem zadovoljenja standarda za parkiranje vozila na parceli. Zbog toga je neophodno iskoristiti deo prizemlja sa dvorišne strane svih objekata za namenu garaža, a dodatne kapacitete treba tražiti na slobodnim površinama parcele i eventualno planiranjem parkiranja u podrumskoj etaži - stoji u izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije.

Kada je u pitanju vodovodna i kanalizaciona mreža, višespratnice će se oslanjati na postojeća rešenja, a u slučaju potrebe predviđene su izgradnja i dogradnja novih ili rekonstrukcija postojećih deonica. Ovaj plan se trenutno nalazi na ranom javnom uvidu do 11. septembra. Svoje primedbe građani i udruženja mogu da pošalju na adresu Gradske uprave za urbanizam i građevinske poslove, Radnička broj 2.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...