INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ministarstvo odobrilo izgradnju žičare „Zlatibor-Tornik“

28.07.2017. | Beta

Ministarstvo građevinarstva Srbije je juče (27.07.2017) dodelilo građevinsku dozvolu Opštini Čajetina kao investitoru za prvu fazu izgradnje žičare s kabinama (gondolama) „Zlatibor-Tornik" čija je predračunska vrednost 200 miliona dinara, saopštila je ta opština.

Ti radovi, kako se navodi u odluci Ministarstva, obuhvataju izgradnju krajnje stanice Tornik s pratećim objektima.

U odluci je navedeno i da gradjevinska dozvola prestaje da važi ako radovi ne počnu u roku od dve godine od dana pravnosnažnosti rešenja.

Na osnovu te odluke investitor se obavezuje da pre izdavanja upotrebne dozvole izvrši spajanje nabrojanih zemljišnih katastarskih parcela u građevinsku parcelu, i da osam dana pre početka izvođenja radova prijavi početak građenja objekta Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Investitor se obavezuje da obezbedi stručni nadzor izgradnje, navodi se u rešenju i dodaje da se za radove ne obračunava doprinos za uređenje građevinskog zemljišta.

Ovo rešenje je, kako je navedeno, konačno u upravnom postupku i protiv njega se ne može uložiti žalba, ali se može pokrenuti upravni spor, podnošenjem tužbe Upravnom sudu Srbije u roku od 30 dana od dana prijema rešenja.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odluku je donelo rešavajući po zahtevu investitora Opštine Čajetina, po ovlašćenju JP Gold gondola Zlatibor, za izdavanje građevinske dozvole za faznu izgradnju žičare „Zlatibor-Tornik", na teritoriji Opštine Čajetina.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;