PRIJAVA-468X60-BANNER

Opština Pećinci uređuje novu radnu zonu

26.07.2017. | Lj.Malešević | Dnevnik

Odbornici Skupštine opštine Pećinci novim rebalansom budžeta uvećali su opštinsku kasu za 35 miliona dinara. Zamenik predsednice opštine Pećinci Zoran Vojkić objašnjava da je reč o novcu koji će obezbediti Pokrajinska vlada i koji je namenjen projektu izgradnje pristupnog puta u Radnoj zoni „Sibač”, koja se naslanja na saobraćajnu obilaznicu oko Pećinaca.

- Pećinačka lokalna samouprave je pre nekoliko dana potpisala Memorandum o saradnji s potencijalnim investitorom koji je zainteresovan za kupovinu zemljišta u Radnoj zoni „Sibač”, a deo dogovora je da opština izgradi 900 metara pristupnog puta kroz Radnu zonu - objasnio je Vojkić. - Za nas je ta investicija od velikog značaja jer izgradnjom te saobraćajnice otvaramo za ulagače radnu zonu koja se prostire na stotinak hektara, od kojih je 84 hektara u vlasništvu Opštine Pećinci.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Sva je prilika da će pećinačka opština dobiti novu radnu zonu, a samim tim i nove investitore, i time nastaviti tradiciju lokalne samouprave s najviše stranih investitora i najmanje nezaposlenih u Srbiji. Naime, u atraktivnoj Radnoj zoni „Šimanovci”, u čije je opremanje i komunalno sređivanje opština mnogo uložila, danas radi 50 fabrika s oko 3.200 radnika.

- Fabrike u Šimanovcima proizvode automobilske delove, mašine za fabrike, građevinski materijal, opremu za pekarsku industriju, kafu i razne druge proizvode - kazao je Radivoj Milošević, zadužen za lokalni ekonomski razvoj opštine Pećinci. - U fabričkoj zoni seoskog atara od 800 hektara sve kompanije su strane, osim dve velike domaće: Agrosava, koja prozvodi seme kukuruza, i filmska industrija „Pink”. Do kraja godine biće još investitora i poznatih svetskih firmi.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;