PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Opština Pećinci uređuje novu radnu zonu

26.07.2017. | Lj.Malešević | Dnevnik

Odbornici Skupštine opštine Pećinci novim rebalansom budžeta uvećali su opštinsku kasu za 35 miliona dinara. Zamenik predsednice opštine Pećinci Zoran Vojkić objašnjava da je reč o novcu koji će obezbediti Pokrajinska vlada i koji je namenjen projektu izgradnje pristupnog puta u Radnoj zoni „Sibač”, koja se naslanja na saobraćajnu obilaznicu oko Pećinaca.

- Pećinačka lokalna samouprave je pre nekoliko dana potpisala Memorandum o saradnji s potencijalnim investitorom koji je zainteresovan za kupovinu zemljišta u Radnoj zoni „Sibač”, a deo dogovora je da opština izgradi 900 metara pristupnog puta kroz Radnu zonu - objasnio je Vojkić. - Za nas je ta investicija od velikog značaja jer izgradnjom te saobraćajnice otvaramo za ulagače radnu zonu koja se prostire na stotinak hektara, od kojih je 84 hektara u vlasništvu Opštine Pećinci.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Sva je prilika da će pećinačka opština dobiti novu radnu zonu, a samim tim i nove investitore, i time nastaviti tradiciju lokalne samouprave s najviše stranih investitora i najmanje nezaposlenih u Srbiji. Naime, u atraktivnoj Radnoj zoni „Šimanovci”, u čije je opremanje i komunalno sređivanje opština mnogo uložila, danas radi 50 fabrika s oko 3.200 radnika.

- Fabrike u Šimanovcima proizvode automobilske delove, mašine za fabrike, građevinski materijal, opremu za pekarsku industriju, kafu i razne druge proizvode - kazao je Radivoj Milošević, zadužen za lokalni ekonomski razvoj opštine Pećinci. - U fabričkoj zoni seoskog atara od 800 hektara sve kompanije su strane, osim dve velike domaće: Agrosava, koja prozvodi seme kukuruza, i filmska industrija „Pink”. Do kraja godine biće još investitora i poznatih svetskih firmi.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;