U planu izgradnja zatvorenog dela akva-parka „Petroland“

02.06.2017. | M.M. | eKapija

Kako za eKapiju kaže direktorka akva-parka „Petroland“ Zuzana Michalikova, završena je rekonstrukcija svih bazena, osim dečjeg, a obnovljeni su i ugostiteljski objekti. Kako dodaje, i u planu je i velika investicija vredna oko 5 mil evra - izgradnja zatvorenog dela, koji bi im omogućio da sezona traje tokom cele godine.

- Uradili smo veliku rekonstrukciju skoro svih bazena, stavili smo nove pločice, pa su tako talasni i relaks bazen, kao i divlja reka dobili novu boju. Obnovili smo i ugostiteljske objekte, koje smo do ove godine iznajmljivali, a sada ćemo ih sami voditi - kaže Zuzana Michalikova u razgovoru za eKapiju, dodajući da je u ove radove uloženo više od 70.000 evra

U narednih godinu do dve, kaže Michalikova, očekuju da će biti izgrađen i zatvoreni deo, koji će omogućiti da posetioci u „Petrolandu“ uživaju i tokom ne tako toplih dana. To je, inače, predviđeno i prvobitnim projektom celog kompleksa akva-parka, a uskoro bi trebalo da krene i konkretna realizacija projekta.

Slika. Akva-park „Petroland“ (foto: eKapija)

- Očekujemo da bi na jesen ili krajem ove godine trebalo da krene projektovanje novog dela, a radovi, nadamo se, već na proleće. Objekat će sadržati plivački bazen veličine ženskog vatrepolo bazena, velnes deo, kao druge sadržaje, gde bi se termalna voda koristila kao lekoviti resurs. Sagovornica kaže da bi, kada radovi počnu, mogli da budu završeni za 6 do 8 meseci.

- To su iskustva drugih akva-parkova, za izgradnju sličnih objekata. Pretpostavljamo da bi radovi išli prilično brzo. U pitanju je privatna investicija našeg vlasnika iz Slovačke, a vrednost je oko 5 mil evra - kaže Zuzana Michalikova.

„Petroland“ ima bazen za relaksaciju, bazen sa talasima, divlju reku, bazen dečiji raj i dva bazena za spuštanje sa tobogana, a u svima je temperatura vode je od 25 do 32℃. Kompleks ima i tri sportska terena (za fudbal i odbojku na pesku, kao i travnate površine za razne sportske aktivnosti) i multifunkcionalni teren sa veštačkom travom.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

MOGAL
MOGAL
BEOGRAD-ZEMUN
www.mogal.rs

DOMIS ENTERIJERI
DOMIS ENTERIJERI
SREMSKA MITROVICA-LAĆARAK
www.domisenterijeri.com

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...