Obnova Muzeja pozorišne umetnosti u Beogradu na proleće 2017.

17.01.2017. | eKapija

Obnova temelja Božićeve kuće u Gospodar Jevremovoj ulici u Beogradu, u kojoj je smešten Muzej pozorišne umetnosti Srbije, trebalo bi da počne ovog proleća, isto kada i izgradnja platforme za osobe sa invaliditetom. Za taj posao Ministarstvo kulture i informisanja već je odobrilo 3,5 miliona dinara.

- Radiće se na obnovi pukotina na zidovima objekta i drenaži temelja. Očekujemo da će ceo posao biti završen za pet nedelja, ali najpre treba da bude raspisana javna nabavka i izabran izvođač radova - ističe Momčilo Kovačević, direktor muzeja, najavljujući da bi 2018. godine mogla da počne i adaptacija dela prostora u depou muzeja u Ulici kralja Petra, koji ova ustanova iznajmljuje od Skupštine grada.

Smešten je u jednoj od najstarijih privatnih, sačuvanih kuća u Beogradu, koja je sagrađena 1836. godine i pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Objekat nikada nije u celosti obnovljen. Renovirani su prostor za tribine i prezentacije, sređena je drvenarija, zamenjen je krovni pokrivač, koji je prokišnjavao, postavljeni su novi oluci, ofarban je brodski pod.

Problem je što zgrada i dalje tone, pa su nadležni iz muzeja pre tri godine Ministarstvu kulture predali projekat za sanaciju temelja.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...