IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Šta će se sve graditi u Novom Sadu do 2020. godine

16.01.2017. | 021

Novi Sad će ove godine pretežno sva raspoloživa sredstva uložiti u radove na Sentandrejskom putu, zidanje zgrada Hitne pomoći i Muzičko-baletske škole, kao i u završetak Žeželjevog mosta.

Kako se može videti u dokumentaciji nedavno usvojenog budžeta grada za ovu godinu, najveća investicija će biti proširenje Sentandrejskog puta u vrednosti od 720 miliona dinara, gde u ulaganju učestvuju i Pokrajina i Republika. Za rekonstrukciju Sentandrejskog mosta biće izdvojeno 80 miliona dinara. Planirana je i gradnja još jednog mosta koji će biti paralelan sa Sentandrejskim, i to 2019. godine, a procenjena vrednost radova je 165 miliona.

Ovo inače nije jedini most čija je izgradnja ušla u ovogodišnji budžet, tu je i pešačko-infrastrukturni most na kanalu DTD, odnosno kod ušća kanala u Dunav. Ovaj most će poslužiti i da se Novi Sad biciklističkom stazom spoji sa Šangajem. U tu svrhu ove godine će biti izdvojeno 13,2 miliona dinara, dok će još 89 miliona dinara biti izdvojeno do 2019. kada počinju radovi.

U budžetu za 2017. godinu se navodi i da će naredne godine uslediti gradnja pešačko-biciklističkog mosta na Ribarcu, za šta će biti potrebno 275 miliona dinara.

Žeželjev most će po ulaganju nadmašiti sve druge planove, a sredstva sem Grada izdvaja i Pokrajina, pa će za završne radove na ovom „Skadru na Bojani" u ovoj godini biti izdvojeno 1,2 milijarde dinara, a naredne još 446 miliona dinara.

Druga po veličini investicija u ovoj godini će biti gradnja zgrade Hitne pomoći na Telepu i za to će biti izdvojeno 535 miliona dinara.

Od većih investicija u ovoj godini tu je i izgradnja biciklističke staze od Novog Sada do Begeča što će koštati 95,7 miliona dinara, kao i završetak Sportske hale u Petrovaradinu, za šta će iz budžeta biti potrošeno oko 100 miliona dinara.

Među većim investicijama je i nastavak ulaganja u gradnju Muzičko-baletske škole na Limanu IV za koju će ove godine biti izdvojeno skoro 340 miliona dinara.

I ove godine neke od većih investicija će biti nastavak izgradnje kanalizacije u prigradskim naseljima, pa će za prečistač u Begeču biti izdvojeno 231,5 miliona dinara, a za kanalizaciju u Budisavi 157 miliona dinara. Za kanalizaciju u Rumenki u ovoj godini je planirano ulaganje od 125 miliona dinara, a naredne godine još 200 miliona dinara.

Takođe, u 2018. godini planira se i uređenje Ulice cara Lazara u Futogu i ti radovi su procenjeni na oko 500 miliona dinara, pri čemu će ove godine za izradu tehničke dokumentacije biti dato oko 23 miliona dinara. Među dugoročnim investicijama navode se radovi u Futoškoj ulici i na Futoškom putu, za koje će ove godine biti izdvojeno dva miliona, naredne godine 25 miliona, a 2019. godine 75 miliona dinara.

U investicijama koje se planiraju za neku od narednih godina se navodi i ulaganje od 99,3 miliona dinara u Petrovaradinsku tvrđavu, ali nije detaljnije navedeno šta bi se za sumu radilo na Tvrđavi.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...
Jovan 03.07.2023.
A kada ce se uraditi parcelizacija zemljist...

;