INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Napreduju radovi na izgradnji prve robne kuće IKEA u Srbiji

30.12.2016. | Tanjug

„IKEA“ je razvojni projekat ne samo za Beograd, Mladenovac i Sopot, već i za Smederevo, Smederevsku Palanku, Požarevac, sve do Velike Plane, rekao je danas (30.12.2016) premijer Aleksandar Vučić i obećao da će biti još investicija u tom regionu. On je rekao i da je IKEA zainteresovana da kupi još neke pogone u Srbiji, ali da o tome ne može sada da govori.

- Hoće da uđu u, za nas, jedan važan pogon jedne srpske kompanije i o tome razgovaraju sa Vladom Srbije. Bili bismo srećni da se to uspešno okonča - rekao je Vučić.

Prva robna kuća kompanije IKEA u Srbiji trebalo bi da bude otvorena do leta 2017, što potvrđuje i regionalni Direktor za razvoj te kompanije u Jugoustičnoj Evropi Vladislav Lalić, navodeći da radovi napreduju dve nedelje brže od plana, te da se otvaranje može očekivati sredinom godine, već u junu.

Ističući dobru saradnju s Vladom Srbije i Gradom Beogradom, Lalić je novinarima nakon obilaska radova s premijerom ponovio da se očekuje da objekat robne kuće i pripadajuća infrastruktura budu završeni do kraja maja nakon čega će uslediti i otvaranje, dodajući da je u toku i izmeštanje naplatne rampe „Bubanj potok“.

Kako je rekao robna kuća će biti izgrađena po najsavremenijim standardima održivog razvoja, a koristiće se određena iskustva u gradnji po prvi put u ovom delu Evrope.

IKEA je u Bubanj Potoku kupila više zemlje nego što je neophodno za izgradnju prve robne kuće, pa se planira i dodatna investicija od 70 do 80 miliona evra, gde bi se gradio ritejl park odnosno šoping centar do robne kuće. Kako je planirano, u prvoj fazi robna kuća će zauzimati 12 hektara, dok će u drugoj biti razvijen ostatak parcele na kojem će biti izgrađen drugi komercijalni sadržaj.

Gradilište se nalazi na oko 15 kilometara od centra Beograda, a rampa „Bubanj Potok“ biće izmeštena zbog obilaznice oko Beograda i privodi se kraju izgradnja nove naplatne rampe u Vrčinu.

U prvoj robnoj kući će na raspolaganju biti potpuni asortiman od 9.500 proizvoda za opremanje doma po pristupačnim cenama, zaitm „IKEA Food“, restoran sa 550 mesta, dućan švedske hrane, Bistro, „IKEA za decu“ i igraonica i parking sa oko 1.375 mesta.

IKEA planira u regionu da ima mrežu od 13 robnih kuća do 2025. godine. Tako će u naredne tri godine otvoriti tri robne kuće, u Beogradu, Ljubljani i Bukureštu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;