Potpisan sporazum o saradnji između opštine Beočin i Lafarge-BFC

30.12.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija Lafarge-BFC i opština Beočin potpisali su Sporazum o saradnji, prema kojem Lafarge Beočinska fabrika cementa u 2017. godini ulaže 200.000 evra u razvoj lokalne zajednice, poboljšanje uslova života građana, održavanje dostignutog nivoa sportskog i kulturnog života u Opštini i stvaranje povoljnije klime za privlačenje investitora u Opštinu.

U Sporazumu koji su potpisali Mitar Milinković, predsednik Opštine Beočin, i Dimitrije Knjeginjić, direktor Lafarge Srbija precizira se da će navedena sredstva biti korišćena za prevoz učenika osnovnih i srednjih škola i fakulteta kao i za nabavku opreme i investiciono održavanje osnovnih škola i druge neophodne potrebe.

- Saradnja sa lokalnom zajednicom od našeg dolaska u Srbiju bila je snažna i podrazumevala je kvalitetan i konstantan dijalog, zajedničke inicijative i stalni rad na razvojnim prioritetima lokalne zajednice. Izuzetno nam je drago što smo u mogućnosti da i u trenutku kada građevinska industrija još uvek nije potpuno oporavljena od dugogodišnje krize, aktivno nastavimo ulaganje u dalji razvoj zajednice u kojoj poslujemo. Sigurni smo da ćemo ovim sporazumom dodatno ojačati našu saradnju i da će dobrobit od takve saradnje imati svi građani Beočina - izjavio je Dimitrije Knjeginjić, direktor Lafarge Srbija nakon potpisivanja sporazuma na svečanosti upriličenoj u zgradi opštine Beočin.

Mitar Milinković, prvi čovek opštine Beočin je istakao značaj dugogodišnje saradnje sa kompanijom Lafarge BFC.
- Hvala kompaniji Lafarge–BFC na pomoći koju pruža građanima Beočina, studentima i đacima, ali i razvitku infrastrukture, što doprinosi boljitku naše opštine - rekao je Milinković.

Lafarge-BFC će u narednom periodu sagledati mogućnost podrške i drugim prioritetnim projektima opštine Beočin, kao što su: rekonstrukcija gradskog parka, izgradnja dečjeg igrališta u Romskom naselju, sanacija krova na osnovnoj školi „Jovan Grčić Milenko“ i zapošljavanje građana, najavljuje se u Sporazumu.

Kroz svoju dugu tradiciju Beočinska fabrika cementa oduvek je bila nerazdvojivi deo lokalne zajednice i najznačajniji partner u svim razvojnim projektima lokalne samouprave. Privatizacijom Beočinske fabrike cementa 2002. godine, dugu tradiciju društvene odgovornosti i povezanosti sa lokalnom zajednicom nastavio je Lafarge-BFC, putem Fonda za realizaciju Socijalnog programa (2002-2011) i finasiranjem niza drugih aktivnosti i projekata koje su imale za cilj poboljšanje uslova života i razvoj lokalne zajednice od kojih su najznačajniji „Beočin biznis-park“ i izgradnja „Trga mladosti“.

Sporazumom o saradnji zaključenim u decembru 2011 godine, na period od pet godina, Lafarge BFC je nastavio sa podrškom razvoju lokalne zajednice kroz definisane aktivnosti koje su imale za cilj održavanje dostignutog nivoa sportskog i kulturnog života i stvaranje povoljnije poslovne klime za privlačenje investitora u Opštinu.

Lafarge u Srbiji posluje od 2002. godine i vodeći je proizvođač građevinskih materijala, cementa, betona i agregata, a svoje aktivnosti obavlja u fabrici cementa u Beočinu i tri fabrike betona. Tokom četrnaest godina poslovanja u Srbiji, Lafarge je posvećen cilju da kupcima ponudi najbolje inovativne materijale i pouzdana rešenja. Lafarge Srbija je od jula prošle godine deo LafargeHolcim Grupe. Rad i energija kompanije utkani su u gotovo sve kapitalne objekte izgrađene u Srbiji u prethodnoj deceniji, poput Mosta na Adi, Mosta kod Beške, Avalskog tornja, Mosta Zemun-Borća.
Dodatne informacije su dostupne na adresi: www.lafarge.rs

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...