INFONET-468X60-BANNER

Potpisan sporazum o saradnji između opštine Beočin i Lafarge-BFC

30.12.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija Lafarge-BFC i opština Beočin potpisali su Sporazum o saradnji, prema kojem Lafarge Beočinska fabrika cementa u 2017. godini ulaže 200.000 evra u razvoj lokalne zajednice, poboljšanje uslova života građana, održavanje dostignutog nivoa sportskog i kulturnog života u Opštini i stvaranje povoljnije klime za privlačenje investitora u Opštinu.

U Sporazumu koji su potpisali Mitar Milinković, predsednik Opštine Beočin, i Dimitrije Knjeginjić, direktor Lafarge Srbija precizira se da će navedena sredstva biti korišćena za prevoz učenika osnovnih i srednjih škola i fakulteta kao i za nabavku opreme i investiciono održavanje osnovnih škola i druge neophodne potrebe.

- Saradnja sa lokalnom zajednicom od našeg dolaska u Srbiju bila je snažna i podrazumevala je kvalitetan i konstantan dijalog, zajedničke inicijative i stalni rad na razvojnim prioritetima lokalne zajednice. Izuzetno nam je drago što smo u mogućnosti da i u trenutku kada građevinska industrija još uvek nije potpuno oporavljena od dugogodišnje krize, aktivno nastavimo ulaganje u dalji razvoj zajednice u kojoj poslujemo. Sigurni smo da ćemo ovim sporazumom dodatno ojačati našu saradnju i da će dobrobit od takve saradnje imati svi građani Beočina - izjavio je Dimitrije Knjeginjić, direktor Lafarge Srbija nakon potpisivanja sporazuma na svečanosti upriličenoj u zgradi opštine Beočin.

Mitar Milinković, prvi čovek opštine Beočin je istakao značaj dugogodišnje saradnje sa kompanijom Lafarge BFC.
- Hvala kompaniji Lafarge–BFC na pomoći koju pruža građanima Beočina, studentima i đacima, ali i razvitku infrastrukture, što doprinosi boljitku naše opštine - rekao je Milinković.

Lafarge-BFC će u narednom periodu sagledati mogućnost podrške i drugim prioritetnim projektima opštine Beočin, kao što su: rekonstrukcija gradskog parka, izgradnja dečjeg igrališta u Romskom naselju, sanacija krova na osnovnoj školi „Jovan Grčić Milenko“ i zapošljavanje građana, najavljuje se u Sporazumu.

Kroz svoju dugu tradiciju Beočinska fabrika cementa oduvek je bila nerazdvojivi deo lokalne zajednice i najznačajniji partner u svim razvojnim projektima lokalne samouprave. Privatizacijom Beočinske fabrike cementa 2002. godine, dugu tradiciju društvene odgovornosti i povezanosti sa lokalnom zajednicom nastavio je Lafarge-BFC, putem Fonda za realizaciju Socijalnog programa (2002-2011) i finasiranjem niza drugih aktivnosti i projekata koje su imale za cilj poboljšanje uslova života i razvoj lokalne zajednice od kojih su najznačajniji „Beočin biznis-park“ i izgradnja „Trga mladosti“.

Sporazumom o saradnji zaključenim u decembru 2011 godine, na period od pet godina, Lafarge BFC je nastavio sa podrškom razvoju lokalne zajednice kroz definisane aktivnosti koje su imale za cilj održavanje dostignutog nivoa sportskog i kulturnog života i stvaranje povoljnije poslovne klime za privlačenje investitora u Opštinu.

Lafarge u Srbiji posluje od 2002. godine i vodeći je proizvođač građevinskih materijala, cementa, betona i agregata, a svoje aktivnosti obavlja u fabrici cementa u Beočinu i tri fabrike betona. Tokom četrnaest godina poslovanja u Srbiji, Lafarge je posvećen cilju da kupcima ponudi najbolje inovativne materijale i pouzdana rešenja. Lafarge Srbija je od jula prošle godine deo LafargeHolcim Grupe. Rad i energija kompanije utkani su u gotovo sve kapitalne objekte izgrađene u Srbiji u prethodnoj deceniji, poput Mosta na Adi, Mosta kod Beške, Avalskog tornja, Mosta Zemun-Borća.
Dodatne informacije su dostupne na adresi: www.lafarge.rs

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;