Počinje izgradnja nove zgrade RTV

30.11.2016. | S.Milanović | Dnevnik

Maketa nove zgrade Radio-televizije Vojvodine predstavljena je u holu Studija M najavivši dugoočekivan početak izgradnje ovog objekta, u okviru svečanog obeležavanja 69. rođendana javne medijske ustanove. Generalni direktor JMU RTV-a dr Miodrag Koprivica najavio je da će zgrada biti završena 2019. godine.

- Pred vama je maketa nove zgrade RTV-a, koja je idejno rešenje Riste Dobrijevića i Dragoljuba Kujevića. Sada krećemo s raščišćavanjem stare lokacije na Mišeluku, a negde u maju bi počela izgradnja nove zgrade. Znači za dve do dve i po godine će naše kolege imati optimalne uslove rada u jednom novom objektu - najavio je dr Miodrag Koprivica i pozvao građane da pogledaju maketu „njihove zgrade” koja će biti izložena u Studiju M.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Vlada Republike Srbije upravo je predložila u budžetu za ovu godinu 400 miliona dinara za prvu fazu ovog projekta, a to očekujemo i od Pokrajinske vlade. Sada sa stopostotnom sigurnošću mogu da kažem da ćemo za dve godine ući u novi objekat. Vlada i grad Novi Sad su prepoznali ovu potrebu i zajedničkim naporom je ostvaruju - napomenuo je dr Koprivica, dodajući da su se u toku ovih sedam decenija menjali ljudi, tehnike, statusi ove ustanove, pa i države, ali je Radio-televizija Vojvodine opstajala oko misije da informiše, zabavi i edukuje građane Vojvodine, te da proizvodi program na 7 medijskih platformi i na 13 jezika.

Nova zgrada će biti izgrađena na staroj lokaciji na Mišeluku, imaće 17.530 kvadratnih metara, sa pet televizijskih i šest radijskih multifunkcionalnih studija. Osim toga, imaće i sve potrebnee tehničko-tehnološke prateće prostore.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...