IZOLACIJA-468X60-BANNER

Položen kamen temeljac za izgradnju Naučno-tehnološkog parka

24.10.2016. | Tanjug

Polaganjem kamena temeljca juče (23.10.2016) je u Novom Sadu počela druga faza izgradnje Naučno-tehnološkog parka, investicije vredne oko 12,6 miliona evra. Izgradnja naučno- tehnološkog parka doprineće zapošljavanju novih profesora i asistenata, ali i obrazovanju još inženjera u IT sektoru, koji su potrebni tržištu.

Gradi se objekat od 29.000 kvadratnih metara, od čega će 10.000 kvadratnih metara biti za učionice i laboratorije Fakulteta tehničkih nauka (FTN), a ostatak prostora namenjen je kompanijama, koje su proizašle iz tog fakulteta i koje će tu, prema predviđanjima, zaposliti još oko 3.000 novih inženjera.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Kamen temenjac položili su predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno sa ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Anom Brnabić, ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, dekanom FTN-a Radetom Doroslovačkim i Lukom Navarom, izvršnim direktorom kompanije Italiana Costruzioni.

Mirović je istakao je da su Grad, Pokrajina i Republika zajednički uspeli da pripreme ovaj projekat, te da ga dovedu do početka realizacije - polaganja kamena temeljca za izgradnju ovog značajnog objekta.

- Po završetku radova imaćemo priliku da u ovom objektu postavimo jedan novi razvojni temelj kada je reč o nauci i njenoj upotrebi u praksi, a to je nešto što je najznačajnije za AP Vojvodinu i Srbiju - rekao je predsednik pokrajinske vlade.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;