Počinju radovi na Obilićevom vencu

22.09.2016. Beoinfo

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda počeće prvu fazu radova na uređenju Obilićevog venca u petak, 23. septembra. Radovi će se najpre izvoditi u Ulici Topličin venac, na delu između Carice Milice i Obilićevog venca, odakle će vozači morati da uklone svoja vozila. Ukupna vrednost ovog posla je 216 miliona dinara i radovi će trajati četiri i po meseca.

U prvoj fazi urediće se Obilićev i Topličin venac,  a zatim će se radovi izvoditi i u ulicama Carice Milice i Delijskoj. Ukupna površina za uređenje je preko pola hektara. Projektom je predviđeno da ove ulice budu pešačke, kao deo Beogradske centralne pešačke zone, u kojoj se od 1987. godine primenjuju zajednički tehnički i estetski kriterijumi, koji su potvrđeni višedecenijskim korišćenjem.

Osim parternog uređenja, postaviće se nova vodovodna mreža, urediće se sistem za odvođenje kišnih voda, biće postavljen sistem za zalivanje zelenila, javno osvetljenje i novo zelenilo. Predviđeno je da se oko 80 odsto površina poploča, a uz objekte i na mestima opterećenja postaviće se sitne kocke. Ograde drveća i korpe za otpatke biće po obliku i materijalima kao i u Knez Mihajlovoj ulici. Predviđeno je postavljanje 41 kandelabra, oko 48 stabala visokog drveća, a zelene površine čine oko 1.500 kvadratnih metara.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 20.09.2021.
Najlakše se legalizacija rešava tako što se...
Nenad 14.09.2021.
Lepo što država pomaže, jedino treba videti...
BISERKA 13.09.2021.
Drago mi je sto se radi u unapredjenju ener...
Milena-srecica 31.08.2021.
Oduševljena sam ovom ponudom za zamenu stol...
Bata 24.08.2021.
Na koji će način da se realizuje način prel...