IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Žeželjev most do kraja sledeće godine

07.09.2016. | Tanjug

Gradnja „Žeželjevog mosta“ u Novom Sadu trebalo bi da bude završena do kraja sledeće godine, rečeno je juče (06.09.2016) tokom obilaska radova na tom mostu. Radove su obišli potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobaćaja i inrastrukture Zorana Mihajlović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i evropska komesarka za transport Violeta Bulc.

Ministarka Mihajlovć je rekla da se nada da će veoma brzo, već krajem sledeće godine most biti otvoren za železnički saobraćaj, a potom i za drumski. Naglasila je da je u prethodne dve godine Grad Novi Sad bio taj koji je inicirao pokretanje radova na mostu.

Mihajlović je podsetila da je pre izvesnog vremena na sastanku u Beogradu dogovoreno da se formira radna grupa koja će raditi na kapitalnim projektima među kojima je i izgradnja mosta i izgradnja fruškogorskog koridora.

- Nadam se da će koliko je moguće brzo ići realizacija fruškogorskog kridora, već je u toku priprema dokumantacije, razgovara se o izvorima finansiranja i verujem da će u koliko je god moguće kratkom roku svi ovi kamioni i građevinske mašine ići fruškogorskim koridorom - istakla je Mihajlović.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je istakao da je Grad Novi Sad do sada učinio sve da izgradnja mosta ide planiranim tokom i da će to činiti i ubuduće, kako bi most bio izgrađen u što kraćem roku. - Kao Novosađanin mogu da kažem da smo svi veoma nestrpljivi da vidimo kraj ovom projektu. Mislim da smo pokazali visok nivo tolerancije i sa pravom očekujemo da most bude završen u što kraćem roku - rekao je Vučević.

Novi Žeželjev most biće dug 474 metra, a imaće dva železnička koloseka, dve saobraćajne trake za drumski saobraćaj i dve biciklističko-pešačke staze.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Crni Gruja 16.08.2022.
Stagnacija rasta gradnje je prevashodno zbo...
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...

;