INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Zbog kašnjenja slede kazne putarima?

11.08.2016. | Z. Radović | Novosti

Umesto 25. avgusta, prvi automobili će deonicom od Ljiga do Preljine, na Koridoru 11, proći tek u oktobru. To je u svom ekspozeu najavio premijer Aleksandar Vučić i upozorio da će biti kažnjeni svi koji su ga lagali i nisu ispoštovali rokove. On je rekao da je imao puno poverenja u domaće građevinske firme, ali da su ga neki izneverili, poput GP "Planum", koje kao podizvođač nije završilo posao na tunelima.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Premijer je u Narodnoj skupštini istakao da je Vlada Srbije pomogla domaćim građevinskim firmama da opstanu i da im je dala više posla nego iko ikada, ali da neće dopustiti da ga varaju i obmanjuju i da kasne na gradilištima.

- Pre dva meseca su mi rekli da će nešto biti otvoreno u avgustu. Neće biti otvoreno u avgustu, biće otvoreno u oktobru, zato što su me lagali - rekao je Vučić.

U Ministarstvu građevine kažu da njih ni investitor, "Koridori Srbije", ni izvođači radova, kompanija "Azvirt", nijednom nisu obavestili da postoje bilo kakvi tehnički problemi, niti su dali neki novi rok za okončanje izgradnje.

- I investitor, "Koridori Srbije", i izvođač radova i dalje uveravaju da će rok biti ispunjen - ističu u Ministarstvu građevine. I pored toga što tuneli nisu završeni i što do kraja prošle nedelje nije postavljena signalizacija. U to se lično uverila i potpredsednica Vlade koja je nedavno obišla ovu deonicu.

U "Koridorima" kažu da informaciju o produženju roka na izgradnji deonice od Ljiga do Preljine imaju samo Ministarstva građevine i finansija.


NEMA PARA

Domaće firme koje su angažovane na izgradnji tunela tvrde da će veći deo posla završiti u roku, ali da nisu sigurni da mogu da na vreme okončaju postavljanje rasvete. Tvrde da je rađen novi projekat za svetlosnu signalizaciju, a da su ga dobili tek pre nekoliko dana. Oni ističu i da im posao nije plaćen, jer u periodu dok je Vlada bila u tehničkom mandatu nije mogao biti potpisan aneks ugovora sa Azerbejdžanom.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;