SFSOPLATE-468X60-BANNER

Prvi modularni metalni crep u Srbiji

20.07.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Na osnovu iskustva u proizvodnji krovnih pokrivki od preko 35 godina, a uvažavajući principe savremene gradnje, Pan Komerc proizveo je prvu modularnu metalnu ploču u obliku crepa u Srbiji. Ovaj lagan i otporan krovni pokrivač ugrađuje se vrlo brzo i jednostavno, podiže upotrebu lima na jedan viši nivo i pruža vrhunsku i dugoročnu zaštitu i odličan vizuelni efekat.

Kombinujući čvrstinu čelika i snagu površinske „DiaMATT“ strukture „Korra“ ploče poseduju izvanredne mehaničke i estetske karakteristike. Čelična osnova zaštićena je nanosom cinka od 200 g/m² i osnovnim poliesterskim premazom od 7µ. Površinski sloj debljine 35 µ proizveden je na organskoj bazi i posebno je otporan na ogrebotine usled mehaničkih oštećenja.

Zašto odabrati „Korra“ krovni pokrivač?

  1. Neverovatno lagan - Sa težinom od 1.5 kg/m² „Korra“ predstavlja jedan od najlakših krovnih pokrivki na tržištu koja je i do 8 puta lakša od klasičnog glinenog crepa, što dovodi do znatno manjeg opterećenja krovne konstrukcije.
  2. Izdržljiv pri zemljotresu i gradu - Zahvaljujući sistemu unakrsnog fiksiranja svake ploče sa 6-8 vijaka „Korra“ pokrivke se ne mogu odvojiti od podloge prilikom zemljotresa, dok usled ekstremno krupnog grada ploče se mogu deformisati, ali ne može doći do njihovog pucanja i curenja krova, kao što je to slučaj kod glinenog crepa.
  3. Otporan na vetar i požar - Iako veoma lagan „Korra“ krovni pokrivač zbog jedinstvenog sistema fiksiranja može odoleti velikim udarima vetra i ne zavisi isključivo od sopstvene težine kao klasični crepovi. Specifičan sistem montaže i preklapanja ploča sprečava širenje vatre usled požara kao i prolazak varnica iz okruženja do krovne konstrukcije.
  4. Ventilisan krovni sistem - Provetravajući sloj između daščane podloge i „Korra“ ploča omogućava brže hlađenje krova i njegovo sporije zagrevanje, tako da dolazi do znatno manje temperaturne oscilacije unutar samog objekta prilikom ekstremno visokih ili niskih temperatura.
  5. Fleksibilan pri ugradnji – „Korra“ ploče mogu se postaviti preko postojećeg krovnog pokrivača bez njegove prethodne demontaže, pri čemu se ne zahteva dodatno ojačanje konstrukcije. Zbog svoje apsolutne simetrije „Korra“ poloče imaju odličnu iskorišćenost a falcovani preklopi dovode do lakog uklapanja ploča na krovu.

„Korra“ ploče su dostupne u četiri boje: grafit, rubin, kakao i amazon. Uz korvne poloče proizvode se i svi originalni propratni elementi neophodni za adekvatno pokrivanje krova (slemenjaci, vetar lajsne i ostale opšivke). Svojom hrapavom strukturom i mat završnim slojem „Korra“ uspešno imitira teksturu keramičkih crepova pri čemu svakom krovu daje prirodan i jedinstven izgled. Odlična antikorozivna zaštita i izuzetna čvrstoća materijala su osnov otpornosti i dugotrajnosti „Korra“ krovova.

„Korra“ krovne ploče su 2015. godine premijerno prikazane na „Međunarodnom sajmu građevinarstva“ u Beogradu kada su i nagrađene „Novom Vizurom“, što je prestižno priznanje za najuspešnije učesnike sajma koji predstavljau svoje inovativne proizvode.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;