Nova saobraćajnica u Krnjači

18.07.2016. | Beoinfo

Glavni urbanista Milutin Folić i predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić obišli su u petak radove na izgradnji pristupne saobraćajnice Nova 5, koja će povezati Pančevački put sa Dunavskim nasipom i omogućiti razvoj privrede Beograda, posebno ove opštine. Kako je tom prilikom istakao Folić, ovo je prva saobraćajnica u mreži kojom će se povezati buduća slobodna zona „Reva“ na površini od 57 hektara i u nastavku privredna zona od oko dve stotine hektara.

- Saobraćajnica je duga oko 1,1 kilometar i imaće dve saobraćajne trake, trotoare na obe strane i rasvetu, a projektom je predviđeno i postavljanje kompletne vodovodne i kanalizacione infrastrukture ispod nje. Poslužiće i da se poveže crpna stanica „Krnjača 1” i buduće postrojenje za preradu otpadnih voda po završetku crpne stanice „Krnjača 2”. Ovo je važno i za građane ovog dela Palilule jer će to sve omogućiti i njima da se povežu na kanalizacioni sistem - precizirao je Folić.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Glavni urbanista je naveo da se na ovaj način priprema teren i sva neophodna infrastruktura kako bi se potom razvijala privredna zona, što predstavlja sistem po kojem će se ubuduće raditi.

Aleksandar Jovičić je istakao da je projekat veoma značajan za Palilulu jer će omogućiti privlačenje investicija i zapošljavanje ljudi. S druge strane, počinje i da se rešava problem nedostajuće kanalizacije u ovom delu Beograda, tako da se jednim projektom „ubiraju plodovi na dva polja”.

- Investicija je vredna više od milion evra i njen značaj je u tome što će omogućiti da se ponudi sadržaj investitorima, ali i obezbedi lakši život na teritoriji Palilule. Važno je raditi na ovakav način jer se ranije dešavalo da se prvo izgrade naselja, a onda nemate mogućnost da uradite infrastrukturu iz raznih, pravno-formalnih i birokratskih razloga - naveo je Jovičić.

Jovičić je dodao da se stvari sada rešavaju strateški, planski i odgovorno, što ranije često nije bio slučaj.

Investitor radova je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, a završetak se očekuje u septembru ove godine.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...